Naminė imbierinė gira su medumi ir citrina

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Imbierinė gira
Autorius apie receptą: Tiesą sakant, imbieras mano virtuvėje būdavo itin retas svečias. Tol, kol sukirbėjo mintis, kad labai noriu ko nors gazuoto, bet ne pirktinio, natūraliai fermentuoto. Tiesą sakant, imbieras mano virtuvėje būdavo itin retas svečias. Tol, kol sukirbėjo mintis, kad labai noriu ko nors gazuoto, bet ne pirktinio, natūraliai fermentuoto. Burokėlių, duonos gira buvo jau nebe lepinančio skonio, veikiau įprasto lietuviškam gomuriui. Todėl vieną pilką dieną prisėdau pašniukštinėti kitokių girų receptų ir aptikau tokį gėrį… Imbierinę girą su medumi ir citrinomis. Išbandžiau gaminti ne kartą, ir vis keisdama citrusinius vaisius – apelsinus, laimus, greipfrutus. Ir visgi likau prie citrinos, geltonos klasikos. Mano namuose gyvena pasiutusi mielė, gira įrūgsta per kelias dienas, anot kitų šaltinių, fermentacijai reikia 4-5 dienų. Skonis užburs nuo pirmo gurkšnio, įpilkite stiklinaitę vaikams – tikrai nustebsite su kokiu malonumu jie išgers šį limonadą. Nors limonadu giros vadinti gal ir nedera… (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
150 gramų imbiero
4 šaukštai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminu trilitriame stiklainyje, girai pasiruošiu: 4 v. š. medaus, 2 citrinas, 1 imbiero šaknį (apie 150 gr).
2.
Į stiklainį sukrečiu medų, imbierą šaukšteliu nuskutu ir sutarkuoju smulkiausia įmanoma tarka, citrinas nulupu ir supjaustau nedideliais kubeliais. Visus ruošinius sudedu į tą patį stiklainį ir sklidinai užpilu šiltu vandeniu. Ilgu šaukštu maišau, kol medus ištirpsta, tuomet stiklainį dengiu plastikiniu dangteliu ir dedu į šiltą vietą. Gira įrūgusi, kai ant stiklainio šonų pradeda matytis maži burbuliukai. Tuomet girą nukošiu, supilstau į butelius, kartais dar įdedu ir razinų.
3.
Girą, jei nesuvartosite iškart, reikia laikyti šaltai. Rūsy ar šaldytuve. O ir gardesnė ji tada, kai šalta, aprasojanti stiklinę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital