Naminė Ciabatta duonelė be minkymo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Naminė čiabata chiabatta duona duonelė
Autorius apie receptą: Man duonos kepimas - tai meditacija. Kai ją kepu, pailsiu net nuo savęs pačios. Iš pradžių pasaulis susiaurėja iki mano virtuvės ir jos problemų bei dilemų. Ir lėtai traukiasi Man duonos kepimas - tai meditacija. Kai ją kepu, pailsiu net nuo savęs pačios. Iš pradžių pasaulis susiaurėja iki mano virtuvės ir jos problemų bei dilemų. Ir lėtai traukiasi iki kepaliuko dydžio. Patikėkit, visas pasaulis gali tilpti į duoną. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
435 gramai kvietinių miltų
385 gramai vandens
8 gramai druskos (1.25 šaukštelio)
1 gramas sausų mielių (0.25 šaukštelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su mielėmis ir druska dubenyje. Įpilame vandenį ir viską sumaišome šaukštu arba ranka. Minkyti NEREIKIA. Tiesiog gerai sumaišykite visus ingredientus. Dubenį su tešla uždengiame dangčiu (nesandariai) ir paliekame stovėti kambario temperatūroje 12-18 val. (pas mane stovėjo parą). Per tą laiką tešla pakils ir suburbuliuos. Pabarstykite kepimo kilimėlį miltais ir išimkite ant jo tešlą.
2.
Pabarstykite tešlą miltais ir tapšnodami suformuokite maždaug 35 cm kraštinės kvadratą. Sulenkite tešlą per pusę, apsukite ir vėl sulenkite per pusę. Bus maždaug 17 cm kraštinės kvadratas. Uždenkit virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite maždaug valandą pakilti. Tešla turėtų beveik dvigubai pakilti. Lengvai paspauskite ją pirštu, jei lieka įspaudas, tai tešla jau pasiruošusi.
3.
Likus pusvalandžiui iki kildinimo laiko pabaigos, įdėkite į orkaitę kepimo akmenį ir pailgą (ovalu) ketaus arba keramikinį indą. Iš esmės kepimui tiks gilus britvonas ir įkaitinkite orkaitę iki 245 C laipsniu.
4.
Peiliu arba mentele padalinkite tešlą per pusę. Suformuokite 2 ciabattas. Kepsime jas paeiliui.
5.
Atsargiai išimkite iš orkaitės kepimo indą. Paimkite vieną kepaliuką ir lengvai jį ištempkite į ilgį (bet taip, kad tilptų po kepimo indu) ir padėkite ant kepimo akmens. Uždenkite ją apverstu kepimo indu.
6.
Kepkite 20 min. Atidenkite duoną, bet palikite kepimo indą orkaitėje, kad jis neatauštu. Kepkite dar 10-20 min., kol ciabatta taps tamsiai auksinės spalvos. Išimkite kepaliuką iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Pakartokite su antru kepaliuku.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital