Morkų keksas

AUTORIUS:
tetutė Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Morkų  keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 morkos
100 g cukraus
200 g margrino
100 ml aliejaus
3-4 kiaušiniai
1 a. š. vanilinio cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
 300 g miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti, išspausti sultis ir jas išgerti. Gautus tirščius panaudosime.
Margariną šiek tiek pašildyti ir supilti į dubenį, suberti cukrų ir su mediniu šaukštu viską išsukti.
Sudėti išspaustas morkas, išmaišyti.
Po vieną, vis išmaišant, sudėti kiaušinius.
Miltus atskirame inde sumaišyti su kepimo milteliais ir per sietelį išsijoti į tešlą.
Įberti vanilinio cukraus.
Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti tokio tirštumo kad nekristų nuo šaukšto. Jei gavosi skystesnė dar pasijoti kelis šaukštus miltų.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti džiūvėsiais (arba manais), sudėti su šaukštu tešlą, išlyginti su šlapia šakute paviršių ir kepti apie 40min.180 laipsnių orkaitėje.
Tuoj pat karšto neišimti iš skardos - leisti atvėsti.
Galima apibarstyti cukraus pudra arba aptepti ištirpintu šokoladu.
AUTORIUS: tetutė Birutė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aura
2012-09-22 16:27
Siandien bandysiu kepti,bet nesuprantu kur dedasi aliejus?Perskaiciau visa eiga kelis kartus ir niekur nerandu ... ATSAKYTI
tetutė Birutė
2018-10-30 21:27
Atsiprašau, čia trūksta žodelio "arba" aliejus arba margarinas:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital