Ištrinkite cukrų su sviestu arba margarinu. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu.
Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais.
Kepkite iki 150° įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą, kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę.
Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
Dar keli patarimai:
- kad grietinėlė greičiau išsiplaktų - dėkite cukraus pudrą;
- pradėkite plakti baltymus lėčiausiu plaktuvo greičiu, o kai atsiras putų suberkite cukraus pudrą (vietoj cukraus) - kad ir visu greičiu;
- plakti tol kol sustandės, bus blizgi masė;
- kad greičiau išsiplaktų morengų masė - įdėkite truputį krakmolo (bet ne per daug).
Pasigaminkite, ragaukite ir nenusivilsite.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)