Močiutės kukurūzas

AUTORIUS:
paucoe
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 70)
Močiutės kukurūzas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušiniai
4 stiklinės miltų
3 skardinės kondensuoto saldinto pieno
0,5 arbatinio šaukštelio sodos
250 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užverdame dideliame puode vandenį, į jį įdedame kondensuoto pieno skardines ir verdame 3 valandas, kol susikaramelizuos (gaunasi kažkas panašaus i rududu). Kitame puode ištirpiname sviestą, tada supilame cukrų, sudedame gesintą sodą (šaukšteliu grietinės). Kai pravėsta, sumušame kiaušinius ir gerai išmaišę dedame miltus. Užsiminkome tešlą. Pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Tešlą malame mėsmale ir gautus "makaronus" dedame i skardelę, išklotą kepimo popieriumi ir kepame apie 15-20 minučių (200 laipsnių temperatūroje). Išėmę atvėsiname. Sulaužome ir sumaišę su virtu kondensuotu pienu sudedame į formą. Gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, skaniausia palaikius per naktį. Iš tokio kiekio ingredientų pyrago išeina labai daug (apie 2 kg).
AUTORIUS: paucoe
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Ram
2013-02-27 19:19
paprasciau butu nusipirkt kukuruzu maisa ir sumaisyt su tuo isvirusiu kondensuotu pienu ATSAKYTI
Jule
2013-02-27 18:27
Mano megstamiausias! Tik nesuprantu, prie ko cia tie kukuruzai? Ir nuotrauka kokio cia patiekalo? Siaip jau gaunasi panasus i tingini, tik nuostabaus karamelinio skonio ir vadinamas tinginiu ar senuoju skruzdelynu. Galima nedaryti teslos, o paprasciausiai sutrupinti sausainius (kaip i tingini). ATSAKYTI
lenuxe
2012-01-14 16:38
pas man gavosi sausainiai, o ne kukuruzai..is vis skonis nepanasus i kukuruzus..bet patis sausainiai labai skaniai gavos..na sian padariau ryt ragausiu kas gausis po viso darbo:) ATSAKYTI
violeta
2011-11-08 22:56
kondensuota piena virti gerai apsemta vandeniu,atidaryti karsto negalima,jei norit sveikas akis tureti. o formuoti makaroniukus galima ir rankomis,tik ilgiau uztruks darbas. ATSAKYTI
Rasele
2011-09-16 12:09
o be mesmales kaip galima butu? ATSAKYTI
Simis
2011-06-28 16:23
Kondensuota piena butinai reikia virti uzdarytas, o isvirus gerai atvesinti, kad atidarant "nesusprogtu" :) kazkada teko tokia "laime" patirti :) ATSAKYTI
G.
2011-06-21 23:44
O kondensuoto pieno skardines virti uždarytas ar galima atidaryt, o tik tada virt? ATSAKYTI
l
2011-06-13 11:17
tai i vandeni ta piena pilti ar skardines ideti ir tegul verda? ;DD ATSAKYTI
paucoe
2011-06-07 01:13
kondensuota piena pilti karsta, nes jis po to sutirstes ir bus sunku ismaisyti su sausainiais. rududu skonis truputi kitoks, ir jis kitokios konsistencijos, tada jei norit naudoti rududu reiketu 50 ant 50 maisyti rududu ir sviesta tirpinta :) ATSAKYTI
gabaite55
2011-06-02 20:43
o tai ten virti tris valandas tai praeis noras ir valgyti,gal galima tada rududu naudoti??=)) ATSAKYTI
monika
2011-06-02 17:51
o ta piena atvesinus pilt?:D ATSAKYTI
Agne
2011-06-02 16:55
man mama vaikystei juos darydavo.mmmmmm kaip skanu,kiek jau metu neragavus :))))teks daryt,kad vaikyste prisimint :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital