Autorius apie receptą:
Tikrai skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą.
Tikrai skanūs, minkšti ir greitai pagaminami varškėčiai, kurie paįvairins jūsų kasdieninį stalą.
Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
250 gramų
varškės
100 gramų
cukinijų
1 vienetas
kiaušinių
3 šaukštai
kvietinių miltų
(+ apvoliojimui)
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinį ir įberiame druskos. Gerai ištriname.
2.
Nulupame cukiniją (jei cukinija yra nedidelė, jos nulupti nereikia). Sutarkuojame. Palaikykite kelias minutes sutarkuotą cukiniją ir tada gerai nuspauskite atsiradusį skystį.
3.
Sudedame tarkuotą cukiniją į varškės masę. Viską gerai išmaišome.
4.
Suberiame miltus. Dar kartą gerai išmaišome. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni.
5.
Iš varškės tešlos drėgnomis rankomis gnybiame gabalėlį. Iš jo tarp delnų suformuojame paplotėlį. Kiekvieną apvoliojame miltuose.
6.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepame iš abiejų pusių ant vidutinės kaitros, kol varškėčiai iškeps ir gražiai apskrus.
7.
Tiekiame su grietine.
Patarimai:
•
Dar galima į varškės tešlą įdėti smulkintų krapų arba petražolių.