1.
Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka, apiberkite druska, permaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Tuomet cukinijų masę gerai nuspauskite, kad liktų tik sausa masė.
2.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir lengvai išplakite.
3.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu sudėkite nusunktas cukinijas, sūrį, įspauskite česnako skilteles, suberkite žalumynus, pipirus ir išmaišykite. Suberkite miltus, išmaišykite.
4.
Vaflius kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Vaflinę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite (vaflinę tepiau aliejumi tik vieną kartą prieš pirmą kepimą).
5.
Dėkite kupiną šaukštą cukinijų tešlos ir kepkite maždaug 4–5 minutes, kol gražiai apskrunda (kiekviena vaflinė kepa kiek skirtingai, tad būtinai stebime kepimo procesą).
6.
Iškepusius skanaukite šiltus su grietine, graikišku jogurtu ar mėgstamu padažu. Bet skanūs ir šalti.