Autorius apie receptą:
Ežiukai – tai turbūt kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mano šeimoje juos dažniausiai gamindavo močiutės. Ir visada tik iš miltų. Paprasčiau ir būti negali – miltai,
Ežiukai – tai turbūt kiekvieno lietuvio vaikystės maistas. Mano šeimoje juos dažniausiai gamindavo močiutės. Ir visada tik iš miltų. Paprasčiau ir būti negali – miltai, vanduo, aliejus ir druska. Sumaišai tešlą, perbrauki per tarką ir meti į puodą. Voila, pietūs, vakarienė paruošti. Ir kiekvienas gali pasigardinti savo ežiukus, kaip nori – grietine, spirgučiais, sviestu, uogiene.. Kaip kam patinka. Žinau, kad kiti ežiukus gamina su virtomis bulvėmis, kiti iš varškės. Kas kaip įpratę savo šeimoje. Bet forma visuomet išlieka ta pati – mieli, maži ežiukai.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
6 stiklinės
kvietinių miltų
2 stiklinės
vandens
(karšto)
6 šaukštai
aliejaus
0.5 šaukštelio
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didelį dubenį suberiame miltus ir druską. Išmaišome. Viduryje padarome duobutę, supilame vandenį, lengvai išmaišome, tada supilame aliejų ir užminkome tešlą. Minkome tol, kol nelieka miltų gumulėlių. Tešla turėtų būti minkšta, švelni ir elastinga.
2.
Iš tešlos suformuojame didelį rutulį. Nuo jo atgnybame po mažą gabalėlį, suformuojame pailgas, pusės piršto ilgio lazdeles ir jas spausdami, perridename per smulkios, dantytos tarkos vidinę pusę. Taip suformuojame visus „ežiukus“, juos sudedame ant lėkštės.
3.
Dideliame puode užverdame vandenį, sudedame ežiukus ir verdame ant vidutinės ugnies, kol šie iškyla į paviršių. Tada verdame dar 5 min.
4.
Patiekiame su grietine, spirgučiais ar baltu padažu su spirgučiais. Skanumėlis!