Miltiniai-bulviniai močiutės blynai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Miltiniai-bulviniai močiutės blynai
Miltiniai-bulviniai močiutės blynai
Miltiniai-bulviniai močiutės blynai
Miltiniai-bulviniai močiutės blynai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
300 mililitrų kefyro
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis sodos
Padažui:
250 mililitrų pieno
100 gramų kiaulienos šoninės
50 gramų žalumynų (krapų, petražolių, svogūno laiškų)
20 gramų sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskutame ir sutriname. Pilame kefyrą ir išmaišome.
2.
Į dubenį su bulvėmis įsijojame miltus su druska ir soda. Gerai išmaišome viską.
3.
Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus. Keptuvė turi būti nestipriai ištepta aliejumi. Dedame tešlos ir kepame ant nedidelės ugnies. Apverčiame, kai ant blyno pasirodys burbuliukai.
4.
Padažui tirpiname sviestą nedideliame puode. Beriame miltus ir išmaišome. Po truputį pilame pieną ir vis maišome, laikydami puodą ant nedidelės ugnies. Taip supilame visą pieną ir, galiausiai, beriame druską su cukrumi.
5.
Supilame padažą į dubenėlį.
6.
Keptuvėje skrudiname šoninę ir dedame ją į padažą. Apibarstome žalumynais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital