1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Pagrindui paruošti, kepimo formos (naudojau 24 cm) dugną iškloti kepimo popieriumi, o kraštus iš išorės apvynioti folija (vyniojau 2 sluoksnius), jog kepant garai nesudrėkintų pagrindo.
3.
Elektriniu trintuvu iki trupininių sutrinti sausainius, migdolus, kokoso drožles, cukrų. Sumaišyti su tirpintu sviestu.
4.
Paruoštą masę dėti į kepimo formą ir spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir maždaug 2 cm kraštelius.
5.
Pagrindą kepti iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje apie 12 minučių arba kol sukietės ir švelniai apskrus, tuomet išimti iš orkaitės, leisti atvėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 160 C.
6.
Įdarui paruošti, į dubenį dėti kreminį sūrį, berti cukrų, vanilės ekstraktą ir išmaišyti (šaukštu arba elektriniu kombainu mažu greičiu, bet mikserio nenaudoti, nes perplaksite). Po vieną įmušti kiaušinius, po gerai išmaišant iki vientisos masės (neplakti). Supilti grietinėlę, išmaišyti.
7.
Berti kokoso drožles, peiliu ar kombainu smulkintus migdolus ir išmaišyti.
8.
Paruoštą įdarą sukrėsti ant atvėsusio pagrindo, išlyginti paviršių.
9.
Pyragą kepti iki 150 C įkaitintos orkaitės viduryje. Orkaitės apačioje padėti skardelę su vandeniu (garai padės pyragui iškepti tolygiau). Kepti apie 50-60 min, bet tikslus laikas priklausys nuo orkaitės. Pyragas bus iškepęs, kai kilstelėjus už formos krašto kraštai bus sutvirtėję, o pats viduriukas dar šiek tiek tyvuliuos lyg žele.
10.
Tada orkaitę išjungti, dureles šiek tiek praverti ir leisti pyragui 30-60 min lėtai atvėsti orkaitėje. Tada galutinai atvėsinti išėmus.
11.
Kai pyragas atvės, paruošti šokoladinį glaistą. Pasmulkintą šokoladą maišant ištirpinti su grietinėle virš garų vonelės. Kremą užpilti ant atvėsusio sūrio pyrago ir tolygiai paskirstyti.
12.
Pyragą dėti į šaldytuvą ir palaikyti ten bent 3-4 valandas (arba per naktį), nes pats skaniausias jis šaltas.