Mieliniai pyragėliai su aguonomis

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mieliniai pyragėliai su aguonomis
Mieliniai pyragėliai su aguonomis
Mieliniai pyragėliai su aguonomis
Autorius apie receptą: Kalėdinių patiekalų klasika...Mūsų šeimoje nei vienos Kalėdos nepraeina, be šio gardaus kepinio ir esu tikra, kad mes tokie nevieninteliai. Kalėdinių patiekalų klasika...Mūsų šeimoje nei vienos Kalėdos nepraeina, be šio gardaus kepinio ir esu tikra, kad mes tokie nevieninteliai. Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
700 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (verdančio)
250 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (tirpinto)
25 gramai šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
pagal poreikį aliejaus
Įdarui:
1 stiklinė razinų
150 gramų aguonų
150 mililitrų pieno
50 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
30 gramų sviesto
0.5 šaukštelio malto cinamono
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Berkite į dubenį 160 g miltų, pilkite verdantį vandenį, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti iki kūno temperatūros.
2.
Pieną pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
3.
Su cukrumi sutrinkite mieles ir ištirpinkite šiltame piene, įmaišykite druską ir supilkite iki kūno temperatūros atvėsintą tešlą. Ten pat pilkite tirpintą sviestą, įsijokite likusius miltus ir užminkykite minkštą, glotnią, nelipnią tešlą.
4.
Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje apie 1 val.
5.
Įdarui aguonas ir cukrų berkite į prikaistuvį, pilkite pieną ir maišydami kaitinkite, kol grūdeliai sugers visą skystį, apie 4-5 min. Nukaiskite, įsukite sviestą, cinamoną, razinas, uždenkite ir palikite brinkti.
6.
Pakilusią tešlą išminkykite aliejumi pateptomis rankomis. Padalykite į 18 vienodų gabalėlių, iš kurių iškočiokite kamuoliukus ir užklojus juos maistine plėvele dar pakildinkite apie 15-20 min.
7.
Kiekvieną tešlos kamuoliuką išplokite į 10-12 cm skersmens paplotėlį, dėkite įdaro, tada tešlos kraštelius pakelkite ir sulipdykite virš įdaro. Suformuotus pyragėlius uždenkite plėvele ir pakildinkite dar apie 15 min.
8.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki 180 C laipsnių. Pyragėliai turi laisvai plaukioti panardinti iki pusės. Virkite pyragėlius, kol apačia gražiai parus, tada apverskite ir apskrudinkite antrą pusę. Iškepusius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
9.
Patiekiant, galite pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital