Mieliniai obuolių sklindžiai su obuolių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mieliniai obuolių sklindžiai su obuolių padažu
Autorius apie receptą: Skaniausi obuoliai man yra rudenį. Kvapnūs, pilni skonio. Mėgstu kepti pyragus, sklindžius, daryti įdarus lietiniams ar pyragėliams, virti kompotus. Skaniausi obuoliai man yra rudenį. Kvapnūs, pilni skonio. Mėgstu kepti pyragus, sklindžius, daryti įdarus lietiniams ar pyragėliams, virti kompotus. Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 vienetai obuolių
375 gramai kvietinių miltų
330 gramų jogurto
2 vienetai kiaušinių
105 mililitrai pieno
25 gramai sviesto (tirpinto)
5 gramai sausų mielių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
2 vienetai obuolių
65 gramai rudojo romo
40 gramų sviesto
30 gramų cukranendrių cukraus
1 vienetas citrinos žievelės
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnis malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles sumaišome su miltais ir druska.
2.
Pieną pašildome iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų.
3.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame vanilę, pieną, dedame jogurtą ir gerai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Uždengiame tešlą maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje 45-60 min.
4.
Sutarkuojame obuolius.
5.
Kai tešlos paviršiuje atsiras burbuliukai, įmaišome tirpintą sviestą bei stambia tarka sutarkuotus obuolius, uždengiame plėvele ir paliekame dar 1 val.
6.
Sklindžius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
7.
Padažui obuolius supjaustome kubeliais.
8.
Keptuvėje ištirpiname sviestą su cukrumi. Dedame citrinos žievelę. Dedame supjaustytus obuolius, beriame prieskonius ir maišant kepame 3-5 min. Pilame romą ir troškiname dar porą minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital