Mielinės spurgytės Baursaki

AUTORIUS:
Justina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Mielinės spurgytės Baursaki
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tai minkštos, labai skanios mielinės spurgytės iš Kazachstano. Spurgytės skanios ir šiltos, ir atvėsusios, puikiai tinka su puodeliu arbatos. Beje, man jos labai patinka ir tuo, Tai minkštos, labai skanios mielinės spurgytės iš Kazachstano. Spurgytės skanios ir šiltos, ir atvėsusios, puikiai tinka su puodeliu arbatos. Beje, man jos labai patinka ir tuo, kad, kitaip nei tradicinės spurgos, jų kepimui nereikia tiek daug aliejaus, tad išeiga taupesnė, taip pat tešla ruošiama be kiaušinių. Receptą kažkada radau Youtube, išbandžiau ir labai juo džiaugiuosi! Tešloje nėra daug cukraus, todėl spurgos nėra itin saldžios, jei nebarstysite cukraus pudra, jas galima valgyti ir pusryčiams su rūkytomis mėsytėmis, sūriu, net su sriuba! (...daugiau) Justina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
450 gramų kvietinių miltų (apytikriai + trupučio stalui pabarstyti)
350 mililitrų pieno
80 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus (+trupučio indai ištepti)
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildyti iki maždaug 35 C laipsnių - užlašinus ant delno jis turi jaustis šiltas, bet ne karštas.
2.
Į pieną berti mieles, išmaišyti ir palikti pastovėti 10 minučių, kol suputos.
3.
Suberti cukrų, trečdalį miltų, druską, pilti aliejų, išmaišyti. Po truputį, vis minkant, toliau berti miltus, kol tešla bus minkšti, bet nelipni.
4.
Švarų dubenėlį aptepti aliejumi, dėti tešlą, dubenėlį uždengti maistine plėvele ar įdėti į maišelį. Palikti 2 valandas šiltai pastovėti, kol tešla pakils.
5.
Tešlą išversti ant miltuoto paviršiaus. Atsargiai iškočioti iki maždaug 0.5 cm storio. Apvalia formele išspausti spurgeles (naudoju sausainių formelę), galima ir supjaustyti rombais ar kubeliais.
6.
Storadugnėje keptuvėje įkaitinti aliejaus (sluoksnis turėtų būti apie 3 cm). Dėti po kelias spurgeles, kepti, kol apskrus iš vienos pusės, apversti ir kepti, kol ir kita pusės apskrus.
7.
Iškepusias sudėti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų perteklių. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Justina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
rasa
2019-08-10 19:25
O kada reikia pilti piena? ATSAKYTI
Justina
2019-08-12 13:07
Į pieną reikia berti mieles, o vėliau jau į pieną visus kitus ingredientus berti :) ATSAKYTI
Rūta
2019-06-06 00:21
Aš alyvuogių aliejaus nededu, nes sugadina visą kepinio skonį.Kitokį renkuosi. ATSAKYTI
Diana
2019-06-06 17:11
Čia turbūt kaip kam patinka. Aš labai mėgstu gero alyvuogių aliejaus poskonį, bet jeigu norisi neutralaus skonio, tada geriau rinktis švelnesnio skonio aliejų ar tiesiog tirpintą sviestą naudoti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital