1.
Į šiltą vandenį (užlašinus ant rankos turi jaustis šiluma, bet neturi deginti) suberti mieles ir šiek tiek cukraus (iš tų pačių 50 g), palikti keletui minučių pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Į dubenį berti miltus (visų iškart neberti, jeigu truks, minkant tešlą, įberti dar), cukrų, druską ir išmaišyti.
3.
Kiaušinį lengvai išplakti.
4.
Į miltų mišinį supilti kambario temperatūros kefyrą, kambario temperatūros išplaktą kiaušinį, lydytą sviestą, vandenį su mielėmis ir išminkyti tešlą. Jeigu tešla per daug lipni atrodo - įberti dar šiek tiek miltų. Uždengti ir palikti tešlą pakilti, kol kiekis beveik padvigubės.
5.
Iškočioti maždaug 6-7 mm storio lakštą, išpjauti spurgas ir palikti dar maždaug 20 min pastovėti.
6.
Įkaitinti aliejų, kepti, kol gražiai paruduos. Išimti ir sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
7.
Atvėsusias pabarstyti cukraus pudra.