Į nemažą aukštą puodą įpilame dvi stiklines vandens ir nustatę didelę kaitrą pakaitiname apie 1 minutę. Vandeniui pradėjus garuoti, sudedame midijas. Uždengę puodą dangčiu, verdame apie 5-7 minutes.
Susmulkiname baziliko lapelius taip, kad galėtume jais gražiai papuošti moliuskus. Papriką perpjauname pusiau, išimame sėklas. Vieną puselę dedame į lėkštės vidurį, kitą apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Puodą su išvirusiomis midijomis nukeliame nuo viryklės, palaukiame kol šiek tiek atvės.
Išėmę iš puodo, vieną geldelės dalį pašaliname ir išdėliojame į lėkštėje aplink papriką. Puošiame šviežiais baziliko lapeliais bei kepintos paprikos gabalėliais. Paruošiame padažą ir supilame į lėkštėje esančią papriką.
Užkandis paruoštas!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)