Mėsos vyniotinis

AUTORIUS:
Birutė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Mėsos vyniotinis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g kiaulienos filė
400 g jautienos filė
350 g jaučių kepenų
100 g lašinukų
100 g svogūnų
kiaušinis
300 g morkų
druskos
maltų pipirų
Marinatui:
šaukštelis druskos
keli karčiųjų pipirų žirneliai
keli kvapiųjų pipirų žirneliai
kalendrų
laurų lapelių 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoškite marinatą: vandenį užvirkite, sudėkite prieskonius, puodą uždenkite, pakaitinkite. Paskui atvėsinkite.
Nuo kiaulienos bei jautienos pašalinkite plėves, supjaustykite maždaug 200 g dydžio gabalais ir pamarinuokite. Paskui mėsą
išimkite iš marinato, nuplaukite, kad neliktų kalendrų grūdelių bei laurų lapų. Mėsą stambiai sumalkite arba smulkiai supjaustykite, pridėkite druskos, pipirų, kubeliais pjaustytų morkų ir gerai išmaišykite.
Kepenis gerai nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite gyslas, supjaustykite mažais gabaliukais ir pabarstykite
druska. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir pačirškinkite. Į juos sudėkite kepenis ir apkepkite. Tada pridėkite pjaustytų morkų,
susmulkintus svogūnus ir dar viską pakepinkite. Kepenis atvėsinkite ir sumalkite. Į jas įmuškite kiaušinį. Jei reikia, pridėkite druskos ir visus produktus gerai išmaišykite.
Paruoštą mėsą perskirkite pusiau. Vieną dalį dėkite ant maisto plėvelės, išplokitemaždaug 2 cm storio sluoksnį, ant viršaus sudėkite pusę kepenų įdaro ir susukite vyniotinį. Jį įvyniokite į plėvelę ir suriškite virvele. Iš likusios mėsos ir kepenų padarykite kitą tokį pat vyniotinį.
Virkite 1 1/2 - 2 1/2 valandos. Išvirusius vyniotinius lengvai paslėkite ir laikykite vėsioje patalpoje. 
AUTORIUS: Birutė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital