Paruoškite marinatą: vandenį užvirkite, sudėkite prieskonius, puodą uždenkite, pakaitinkite. Paskui atvėsinkite.
Nuo kiaulienos bei jautienos pašalinkite plėves, supjaustykite maždaug 200 g dydžio gabalais ir pamarinuokite. Paskui mėsą
išimkite iš marinato, nuplaukite, kad neliktų kalendrų grūdelių bei laurų lapų. Mėsą stambiai sumalkite arba smulkiai supjaustykite, pridėkite druskos, pipirų, kubeliais pjaustytų morkų ir gerai išmaišykite.
Kepenis gerai nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite gyslas, supjaustykite mažais gabaliukais ir pabarstykite
druska. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir pačirškinkite. Į juos sudėkite kepenis ir apkepkite. Tada pridėkite pjaustytų morkų,
susmulkintus svogūnus ir dar viską pakepinkite. Kepenis atvėsinkite ir sumalkite. Į jas įmuškite kiaušinį. Jei reikia, pridėkite druskos ir visus produktus gerai išmaišykite.
Paruoštą mėsą perskirkite pusiau. Vieną dalį dėkite ant maisto plėvelės, išplokitemaždaug 2 cm storio sluoksnį, ant viršaus sudėkite pusę kepenų įdaro ir susukite vyniotinį. Jį įvyniokite į plėvelę ir suriškite virvele. Iš likusios mėsos ir kepenų padarykite kitą tokį pat vyniotinį.
Virkite 1 1/2 - 2 1/2 valandos. Išvirusius vyniotinius lengvai paslėkite ir laikykite vėsioje patalpoje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)