Mėsos kukuliai pomidoriniame padaže - skaniai, lengvai ir jaukiai vakarienei

AUTORIUS:
Bake In Heels,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Mėsos kukuliai pomidoriniame padaže
Autorius apie receptą: Tikras comfort food, greitai pagaminamas patiekalas. Tikriausiai niekuo nenustebinsiu šiuo receptu, bet kitąkart tikrai praverčia idėja greitiems pietums. Patiekimo Tikras comfort food, greitai pagaminamas patiekalas. Tikriausiai niekuo nenustebinsiu šiuo receptu, bet kitąkart tikrai praverčia idėja greitiems pietums. Patiekimo variantų begalė: su šviežia duona, su ryžiais, kuskusu ar kitom kruopom, su pasta ar su šviežių salotų dubeniu. (...daugiau) Bake In Heels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
500 gramų kiaulienos faršo
50 gramų fetos sūrio
2 šaukšteliai garstyčių
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek petražolių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
800 gramų konservuotų pomidorų
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 šlakelis vyno
1 sauja alyvuogių
2 skiltelės česnako
šiek tiek fetos sūrio
šiek tiek petražolių
šiek tiek ghee sviesto (arba paprasto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kukuliams skirtus produktus sumaišome ir leidžiame pastovėti bent pusvalandį. Suformuojam nedidelius kukulius ir apkepiname, kol gražiai apskrus. Atidedame. Tiek gaminant mėsos kukulius, tiek padažą, atsargiai su druska – feta priduos nemažai sūrumo.
2.
Padažui svogūną sukapojame ir apkepame ant ghi sviesto. Beriame smulkintą česnaką ir pakepame, kol pasklis aromatas. Pilame vyno ir nugariname minutę (tinka tiek baltas, tiek raudonas, kitaip tariant – turimas po ranka). Pilame pomidorus, alyvuoges (smulkintas arba ne, kaip patinka), sudedame mėsos kukulius, permaišome ir paliekame troškintis ant nedidelės ugnies 40-60 minučių (man patinka troškinti valandą ar ilgiau, kol padažas sutirštėja).
3.
Prieš patiekiant pabarstome petražolėmis ir feta.
AUTORIUS: Bake In Heels
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Simas
2019-01-12 19:17
Geras. Bet padariau siek tiek paprasciau be vyno ir dar keliu ingridientu. Seima apsiverke is skonio ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital