Menkė su daržovėmis orkaitėje

AUTORIUS:
Virtuve_N ,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Menkė su daržovėmis orkaitėje
Menkė su daržovėmis orkaitėje
Menkė su daržovėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: Dalinuosi savo mamos firminiu patiekalu – be galo skania ir sveika vieno indo menke! Taip gaminant žuviai praktiškai nereikia jokių riebalų, o garuose bei laistoma sultiniu ji Dalinuosi savo mamos firminiu patiekalu – be galo skania ir sveika vieno indo menke! Taip gaminant žuviai praktiškai nereikia jokių riebalų, o garuose bei laistoma sultiniu ji iškepa itin drėgna. Šiam patiekalui galima naudoti praktiškai bet kokias mėgstamas daržoves, tačiau man čia morkos ir porai yra būtini. O tuomet viską tiesiog belieka perkelti į kepimo indą ir leisti orkaitei daryti savąją magiją. (...daugiau) Virtuve_N
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų menkių filė
300 mililitrų daržovių sultinio (apytikriai)
10 vienetų vyšninių pomidorų
1 vienetas morkų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas poro (nedidelio)
1 vienetas salierų stiebų (didesnio arba 2 mažesnių)
1 sauja salierų lapų (arba petražolių)
2 šaukštai sviesto (nebūtiina)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 220 laipsnių temperatūros.
2.
Poro, salierų stiebus, morkas, salierų lapelius smulkiai supjaustyti, vyšninius pomidoriukus perpjauti per pusę į dvi dalis.
3.
Į kepimo indą berti paruoštas daržoves (išskyrus pomidorus), užpilti sultiniu, lengvai permaišyti ir įdėti į orkaitę, kepti maždaug 15 minučių, kol daržovės kiek suminkštės.
4.
Kol daržovės kepa, į dubenį dėti žuvį, berti druską, pipirus, pilti aliejų ir įtrinti iš abiejų pusių.
5.
Suminkštėjus daržovėms sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių.
6.
Ant daržovių sluoksnio dėti žuvį, sudėti vyšninius pomidoriukus ir kepti dar apie 15 minučių arba kol žuvis iškeps, tik neperkepkite. Kas 5 minutes kiek palaistyti žuvį kepimo inde esančiu sultiniu, kad iškeptų kuo drėgnesnė, o kad dar labiau atsiskleistų žuvies skonis, prieš pat kepimo pabaigą ant kiekvieno žuvies gabalėlio uždėti po pusę šaukšto sviesto.
AUTORIUS: Virtuve_N
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital