1.
Jei medus kietas, tai lengvai jį pašildykite, kad jis suskystėtų. Sumaišykite medų su prieskoniais, kakava ir cukrumi. Įdėkite kiaušinį, miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Tešla bus gan kieta. Jei tešla bus labai sausa, tai galima įdėti 1 - 2 šaukštus grietinės.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Išklokite kepimo popieriumi kepimo skardą.
3.
Iškočiokite tešlą iki 3 - 6 mm storio ir išpjaukite meduolius. Katarzynki turi tradicinę formą, bet aš jos neturiu, todėl kepiau eglutes.
4.
Patepkite meduolius vandeniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 12 minučių, išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
5.
Meduoliai iš karto bus minkšti, o vėliau sukietės. Tam, kad jie suminkštėtų (dar prieš papuošimą) palikite juos ant grotelių patalpoje, kur drėgnesnis oras, arba sudėkite į dėžutę ir įdėkite gabaliuką obuolio. Uždarykite ir keiskite obuolį kas kelias dienas, kol meduoliai suminkštės (tai gali užtrukti).
6.
Glajui suplakame visus ingredientus kartu. Plakti reikėtų apie 5 - 7 minutes. Viskas, glajus paruoštas. Jis bus tirštas, klampus kaip klijai. Glajų, kol nenaudojate meduoliams, uždenkite arba uždarykite sandariai, nes jis pradės stingti.