Medaus tortas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Medaus tortas su vyšniomis
Medaus tortas su vyšniomis
Medaus tortas su vyšniomis
Medaus tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Labiausiai man patinka, kad biskvitui sumaišyti užtenka vieno indo ir iškepa greit. Gaminau 15 cm skersmens formoje. Labiausiai man patinka, kad biskvitui sumaišyti užtenka vieno indo ir iškepa greit. Gaminau 15 cm skersmens formoje. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
80 gramų medaus
60 gramų cukraus
40 gramų sviesto (tirpinto)
15 gramų kakavos
5 gramai acto
3 gramai sodos
2 gramai druskos
Kremui:
250 gramų grietinės
250 gramų grietinėlės (30 % arba riebesnės)
50 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
Įdarui:
150 gramų vyšnių (be kauliukų, tinka ir šaldytos)
200 gramų graikiško jogurto
150 gramų grietinėlės (naudojau 30 %)
60 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
10 gramų želatinos milteliai (arba 13 gramų granulių)
Sulaistymui:
50 gramų vandens (virinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į dubenį dėti medų, berti cukrų, pilti actą, įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Jei medus sukietėjęs, plakite ant garų vonelės, bus greičiau. Tuomet lėčiausiu greičiu maišant į dubenį po truputį berti miltus, kakavą, sodą, druską ir kai masė bus vientisa, sudėti sviestą.
2.
Į kepimo formą (naudojau 35×47 cm) įtiesti kepimo popierių. Tuomet gautą masę paskleisti plonu sluoksniu.
3.
Kepti įkaitintoje iki 175°C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Iškepus išpjauti 6 vienetus po 15 cm skersmens papločius.
5.
Kremui į dubenį dėti grietinę, grietinėlę, berti cukrų, įspausti pusės citrinos sulčių, įtarkuoti visos citrinos žievelę ir gerai išplakti iki lengvos kreminės masės.
6.
Biskvitų drėkinimui į dubenį įspausti likusios pusės citrinos sultis ir įpilti virinto vandens. Kiekvieną paplotį aptepti paruoštu sirupu.
7.
Įdarui į puodą dėti vyšnias, berti želatinos miltelius, cukrų. Palikti brinkti kelias minutes, kai išbrinks nuolat maišant užvirti. Kai užvirs, nukelti nuo kaitros maišyti mentele, perpilti gautą masę į dubenį, tuomet dėti jogurtą, išmaišyti ir palikti atvėsti iki maždaug 30 C°.
8.
Į dubenį pilti grietinėlę išplakti iki lengvų putų, bet ne iki standumo. Atsargiai mentele sudėti į dubenį su vyšniomis ir sumaišyti.
9.
Ant formos (arba į konditerinį žiedą) dėti paplotį, sutepti grietinės - grietinėlės kremu, dėti paplotį, vėl užtepti kremu. Dėti trečią paplotėlį, supilti jogurto-vyšnių kremą. Uždengti medaus papločiu, ir pakartoti tą patį veiksmą. Viršutinio sluoksnio nereikia drėkinti, o kremo tepti nedaug.
10.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą 12 valandų. Papuošti pagal savo skonį ir fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital