1.
Tešlai į dubenį dėti medų, berti cukrų, pilti actą, įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Jei medus sukietėjęs, plakite ant garų vonelės, bus greičiau. Tuomet lėčiausiu greičiu maišant į dubenį po truputį berti miltus, kakavą, sodą, druską ir kai masė bus vientisa, sudėti sviestą.
2.
Į kepimo formą (naudojau 35×47 cm) įtiesti kepimo popierių. Tuomet gautą masę paskleisti plonu sluoksniu.
3.
Kepti įkaitintoje iki 175°C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Iškepus išpjauti 6 vienetus po 15 cm skersmens papločius.
5.
Kremui į dubenį dėti grietinę, grietinėlę, berti cukrų, įspausti pusės citrinos sulčių, įtarkuoti visos citrinos žievelę ir gerai išplakti iki lengvos kreminės masės.
6.
Biskvitų drėkinimui į dubenį įspausti likusios pusės citrinos sultis ir įpilti virinto vandens. Kiekvieną paplotį aptepti paruoštu sirupu.
7.
Įdarui į puodą dėti vyšnias, berti želatinos miltelius, cukrų. Palikti brinkti kelias minutes, kai išbrinks nuolat maišant užvirti. Kai užvirs, nukelti nuo kaitros maišyti mentele, perpilti gautą masę į dubenį, tuomet dėti jogurtą, išmaišyti ir palikti atvėsti iki maždaug 30 C°.
8.
Į dubenį pilti grietinėlę išplakti iki lengvų putų, bet ne iki standumo. Atsargiai mentele sudėti į dubenį su vyšniomis ir sumaišyti.
9.
Ant formos (arba į konditerinį žiedą) dėti paplotį, sutepti grietinės - grietinėlės kremu, dėti paplotį, vėl užtepti kremu. Dėti trečią paplotėlį, supilti jogurto-vyšnių kremą. Uždengti medaus papločiu, ir pakartoti tą patį veiksmą. Viršutinio sluoksnio nereikia drėkinti, o kremo tepti nedaug.
10.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą 12 valandų. Papuošti pagal savo skonį ir fantaziją.