Marokietiški blyneliai su obuolių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Marokietiški blyneliai su obuolių įdaru
Autorius apie receptą: Marokietiški blyneliai ir arbata - puikus duetas, kuris sušildys Jus šaltą bei lietingą rudens vakarą. Marokietiški blyneliai ir arbata - puikus duetas, kuris sušildys Jus šaltą bei lietingą rudens vakarą. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 mililitrų vandens
250 gramų manų kruopų
75 gramai kvietinių miltų
1 šaukštas cukraus
5 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių
20 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
20 gramų sviesto
10 gramų krakmolo
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis apelsino žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vandenį pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų), suberkite mieles ir cukrų, gerai išmaišykite.
2.
Sumaišykite vandenį su mielėmis su miltais, manų kruopomis ir druska. Užmaišykite tešlą. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palaikyti apie 30 - 40 min.
3.
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės kaitros, pilkite samtelį tešlos, pasukiokite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų į didesnį plotą ir blynelis būtų plonesnis, jokiu būdu neskirstykite mentele, nes susprogdinsite burbuliukus ir blyneliai nebus su skylutėmis. Blynelį kepti apie 2 - 3 minutes, kol viršus bus sausas ir matysis skylutės. Apversti nereikia.
4.
Šiltą blynelį perlenkite per pusę ir suspauskite jo kraštelius pirštais, kad suliptų. Išeis tarsi rageliai.
5.
Nulupkite obuolius, supjaustykite kubeliais ir dėkite į keptuvę su gabaliuku sviesto. Berikite cukrų, apelsino žievelę, riešutus ir cinamono miltelius, patroškinkite, kol suminkštės. Berikite krakmolą ir patroškinkite, kol šiek tiek sutirštės.
6.
Sudėkite įdarą į blynelius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital