Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį
voveraičių
Marinatui:
1 litras
vandens
6 šaukštai
acto 9%
2 šaukštai
cukraus
1.5 šaukšto
druskos
2 vienetai
lauro lapų
pagal skonį
juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuvalykite voveraites ir suberkite į puodą. Užpilkite švariu vandeniu, kad voveraites apsemtų ir virkite nuo užvirimo 15-20 min. vis nugraibydami putas.
2.
Marinatui užvirkite 1 litrą vandens su cukrumi, druska lauro lapais ir pipirais. Supilkite actą ir dar kartą užvirinkite.
3.
Voveraites nukoškite, jas standžiai sudėkite į stikainius, užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais (neužsukite, tik pridenkite).
4.
Į švaraus puodo dugną įklokite rankšluostėlį, sustatykite stiklainius, pilkite vandens tiek, kad apsemtų stiklainius maždaug iki pusės. Kaitinkite, kol vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad stipriai nekunkuliuotų ir kaitintkite 0.5 litro talpos stiklainius apie 15 minučių, o 1 litro stiklainius - apie 30 minučių.
5.
Stiklainius sandariai užsukite ir palikite atvėsti.