Autorius apie receptą:
Minkšti ir labai skanūs, juos dažniausiai ruošiu iš manų košės likučių, tačiau jie taip patinka vaikams, kad jos išverdu atskirai būtent šiems blyneliams. Dabar, kai sode
Minkšti ir labai skanūs, juos dažniausiai ruošiu iš manų košės likučių, tačiau jie taip patinka vaikams, kad jos išverdu atskirai būtent šiems blyneliams. Dabar, kai sode daug serbentų, kepu būtent su jais, bet tinka ir kitokios uogos.
(...daugiau)(...mažiau)
Renata
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 mililitrų
pieno
90 gramų
manų kruopų
1 vienetas
kiaušinių
2 saujos
raudonųjų serbentų
50 gramų
sviesto
2 šaukštai
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pieną įkaitinti su cukrumi ir sviestu. Suberti 70 gr manų kruopų ir iš karto išjungti kaitrą. Maišyti, kol košė sutirštės. Palikti atvėsti, vis permaišant, kad visiškai nesustingtų.
2.
Į košę įmušti kiaušinį, berti likusius manus ir išmaišyti. Sudėti nuplautus, nuskabytus ir nusausintus serbentus.
3.
Drėgnomis rankomis formuoti blynelius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jeigu blyneliai sunkiai formuojasi, berti dar šiek tiek manų.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių, kol paruduos. Skanaus!