1.
Iš nurodytų tešlos ingredientų užminkyti minkštą ir lipnoką tešlą. Galima minkyti aliejuotomis rankomis, kad mažiau liptų. Tešlą palikti apie 30 min pastovėti. Tuomet dar kartą gerai perminkyti. Tešla turi būti labai elstatinga ir lipnoka. Jokiu būdu nepadauginti miltų, nes taps sunku kočioti ir iškepę žagarėliai gali būti kieti.
2.
Atgnybti maždaug 5 cm kamuoliuką ir jį pavilgyti aliejuje ir iškočioti labai plonai, kad matytųsi stalas. Jei limpa kočėlas ar prie stalo, galima patepti aliejumi. Tešla kočiojasi labai lengvai. Turi būti itin plona, pakėlus labai elastinga ir tampri tešla.
3.
Virti įkaitintame aliejuje. Maždaug 1-2 cm aliejaus nuo puodo dugno, ant nedidelės - vidutinės kaitros. Žagarėliai išverda akimirksniu. Vos įmesti į aliejų jie iš karto pasidengia pūslėmis. Apverčiama, kad abi pusės taptų auksinės. Žagarėliai ypač trapūs ir ploni, beveik permatomi. Iškepti nulašinami nuo aliejaus pertekliaus ir perkeliami ant vienkartinės servetelės. Visas kepimas ir kočiojimas ir surinkimas, vienam žmogui, neskubant trunka apie ~1 val.
4.
Iškeptus visus žagarėlius, gaminamas sirupas. Visus sirupo ingriedientus užvirti, kol stipriai suputos ir dar karštu/šiltu sirupu sulieti žagarėlius. Vėsdamas sirupas sutirštėja. Galima sulieti ir pašildytu cukraus sirupu ar grynu medumi.