Mano firminis tortas su žele gabaliukais

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Tortas su žele
Autorius apie receptą: Pirmą kartą gaminau dar būdama maža mergaitė, 35 metus atgal. Taigi gaminimo būdas ir ingredientai pastoviai kito. Visa eiga be galo paprasta ir jūsų fantazijai ribų nėra. Pirmą kartą gaminau dar būdama maža mergaitė, 35 metus atgal. Taigi gaminimo būdas ir ingredientai pastoviai kito. Visa eiga be galo paprasta ir jūsų fantazijai ribų nėra. Tikrai nebūtina laikytis griežtų nurodymų. Visa esmė - keksas, žele kubeliai, šviežios braškės ir grietininis kremas. Pirmą kartą dariau būdama 12 metų ir dar buvau "neįvaldžiusi" orkaitės, tad biskvitui naudojau paprastą vyniotinį oš parduotuvės. Supjausčiusi riekelėmis, klojau į torto formą. Jei norite greitesnio būdo, galite naudoti pirktinį torto biskvitą. Pavyksta puikiausiai. Jei turite daugiau laiko, galite kepti pagal bet kokį savo mėgstamą receptą. Žemiau parašysiu, kokį aš naudoju. Žele pasiruošiu iš vakaro, stengiuosi pasidaryti trijų skirtingų spalvų. Kad būtų stangresnė, naudoju šiek tiek mažiau vandens. Vegetarai gali naudoti specialią želatiną. Kas dėl grietininio pertepimo, tai irgi viskas priklauso nuo jūsų skonio. Galima daryti vien iš grietinės, galima maišyti pusiau su plakta grietinėle ar maskarpone. Konsistencija turi būti tiršta, bet nenorime per daug sustingusios. Jei darote iš grietinės, tai bus 4 indeliai, šiek tiek atvėsintos, ištirpintos želatinos, citrinos rūgštelės. Jūsų skonis, Jūsų taisyklės. Visas principas paprastas - biskvitas, kremas, žele kubeliai, vėl kremu užpildome tarpelius, tuomet supjaustytos braškės, vėl kremo sluoksnis. Dedame antrą biskvitą ir viską kartojame iš naujo. Puošimui pasitelkiam savo beribę fantaziją. (...daugiau) Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
230 gramų cukraus
65 gramai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės
Kremui:
1 kilogramas grietinės
80 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
pagal skonį citrinos rūgšties
pagal skonį cukraus pudros
Papildomai:
900 mililitrų vandens (karšto, žele paruošimui)
700 gramų braškių
231 gramas želės (3 pakelių, skirtingų skonių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti žele. Į skirtingus dubenėlius suberti skirtingų spalvų žele. Užpilti po 300 mililitrų vandens, išmaišyti ir palikti vėsioje vietoje, kad sustingtų. Vandens naudojama mažiau, kad želė būtų tvirtesnė.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, dėti vanilės ir plakti iki kol masė padidės tris kartus ir pabals. Kuo ilgiau ir geriau išplaksite, tuo puresnis bus biskvitas.
3.
Tuomet į dubenį su išplaktais kiaušiniais supilti aliejų, įsijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai, mediniu šaukštu išmaišyti iki vientisos masės. Tešlos nereikia perplakti.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, pilti apie 2 samčius tešlos (trečdalį tešlos) ir kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Taip iškepti dar kitus du biskvitus.
5.
Kremui į dubenį dėti grietinę, berti cukraus pudrą, citrinos rūgštelę ir išplakti.
6.
Į dubenį berti želatiną, pilti vandens, išmaišyti ir palaukti 15 minučių iki kol išbrinks. Tuomet ištirpinti ir atvėsinti. Supilti į dubenį su paruoštu kremu ir gerai išmaišyti.
7.
Sustingusia žele supjaustyti kubeliais. Braškes supjaustyti griežinėliais, šiek tiek atidėti papuošimui.
8.
Į kepimo formą nusegamais kraštais, dėti biskvitą, tuomet kremo, paskirstyti per visą plotį. Dėti žele kubelių, vėl kremo, tuomet išdėlioti braškes, vėl aptepti kremu. Dėti antrą biskvitą ir vėl sluoksniuoti iki kol neliks ingredientų. Paskutinis sluoksnis - kremo, tuomet tortas papuošiamas braškėmis. Bet galima puošti pagal savo fantaziją.
9.
Tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar visai nakčiai. Jei matysite, kad per daug sustingo, išimkite iš šaldytuvo pusvalandžiu anksčiau prieš tiekiant.
AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Saida
2021-06-21 17:04
Labai skanus,ypatingai karšta vasaros dieną ATSAKYTI
Mama
2021-06-03 14:24
Turiu nuoširdų patarimą - torto formą naudokite arba silikoniniais kraštais, arba metalinės formos kraštelius aptepkite plonai sviestu ir apkijuokite popierine juosta. Tuomet, kai tortą išimsite,. kraštai bus neaptrupėję. Bet jei jie gaunasi nelabai gražūs, tai galima aptepti tuo pačiu kremu - tiesiog trupučiuką jo reikia atsidėti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital