Makaronai su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Makaronai su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota
Makaronai su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota
Makaronai su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota
Makaronai su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
2 pakeliai jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ marmurinę sausai brandintą jautienos nugarinę)
200 gramų makaronų (naudojome Pappardelle makaronus)
100 gramų rikotos sūrio
pagal poreikį aliejaus (+ šlakelio patiekiant)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Patiekiant:
pagal skonį baziliko lapelių (šviežių)
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkių)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame naminį pomidorų padažą: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Dedame pomidorus, beriame aitriosios paprikos dribsnių, druskos ir pipirų. Kaitiname ant mažos kaitros 30 min.
2.
Ruošiame jautienos nugarinę: įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
3.
Verdame makaronus gausiai pasūdytame vandenyje. Išvirus makaronams juos nupilame, palikdami 50 ml vandens, kuriame jie virė.
4.
Sumaišome makaronus su pasiruoštu pomidorų padažu ir atidėtu vandeniu.
5.
Į lėkštes dedame makaronus, jautienos juosteles bei šaukšteliu kabiname ir dedame rikotą.
6.
Viską pašlakstome alyvuogių aliejumi. Papuošiame baziliko lapeliais.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital