Maistingas raudonųjų lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu
Lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu
Lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu
Lęšių troškinys su špinatais ir kokoso pienu
Autorius apie receptą: Maži, bet pilni gėrio ankštiniai. Lęšiai - puikus augalinis baltymų šaltinis, o dėl skaidulinių medžiagų gausos lengvai virškinami. Deja, juose yra ne visos reikiamos amino Maži, bet pilni gėrio ankštiniai. Lęšiai - puikus augalinis baltymų šaltinis, o dėl skaidulinių medžiagų gausos lengvai virškinami. Deja, juose yra ne visos reikiamos amino rūgštys, tačiau juos galima tiekti su pilno grūdo garnyru, pvz., basmati ir laukiniais ryžiais. Šiuo atveju, laukiniai ryžiai ir bus mūsų ieškomi pilnagrūdžiai. Lęšiai yra puikus geležies šaltinis, ypač, kai tiekiami su vitamino C turimu maistu (pvz., pomidorais), tuomet geležis lengviau įsisavinamas. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų konservuotų pomidorų (arba šviežių, nuluptomis odelėmis)
200 gramų raudonųjų lęšių
200 mililitrų kokosų pieno
3/4 stiklinės vandens
70 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
3 centimetrai imbiero
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kokosų aliejaus
1/4 šaukštelio maltos ciberžolės
1 žiupsnelis maltos kalendros
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną susmulkinkite. Česnaką ir imbierą smulkiai sutarkuokite.
2.
Storadugniame puode ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką, imbierą, smulkintą svogūną. Kepkite ant nedidelės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs. Suberkite prieskonius. Pakepinkite dar minutę, pilkite kokosų pieną, konservuotus pomidorus, vandenį ir lęšius.
3.
Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20 - 25 minutes ar kol suminkštės lęšiai. Pamaišykte, kad nepridegtų. Įmaišykite špinatus ir patroškinkite dar porą minučių, kol špinatai susileis. Tiekite su basmati ir laukiniais ryžiais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
INESA
2018-08-31 20:17
Labai skanu, man labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital