Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Lietinių apkepas su pievagrybiais, sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos Lietinius pripildę sotaus įdaro, suguldę į kepimo indą ir gausiai apibarstę sūriu, orkaitėje iškepsite aromatingą ir labai gardų lietinių apkepą. Patiekite jį šeimos pietums ar vakarienei – tokie jaukūs valgiai yra džiaugsmas ne tik pilvui, bet ir širdžiai. Šoninės, pievagrybių ir sūrio įdaras patiks daugeliui. Jis švelnaus skonio, minkštos ir kreminės tekstūros. Jei tik turite, pievagrybius galite keisti šaldytais ar stiklainėliuose konservuotais miško grybais, jie bus dar aromatingesni! Vietoje šoninės galite naudoti keptą vištieną, vietoje porų – porą svogūnų. Rinkitės mėgstamiausią, gerai besilydantį sūrį – šiems lietiniams jo reikia daug, tad svarbu, kad skonis jums patiktų. Dalį recepto ruošimo žingsnių galite atlikti iš anksto: iškepti lietinius, paruošti įdarą, susukti jį į blynelius, išdėlioti kepimo formoje. Uždengę maistine plėvele, šaldytuve palikite pernakt. Rytojaus dieną užpilkite grietinėlės ir kiaušinio plakiniu, apiberkite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Po mažiau nei pusės valandos galėsite dalinti į lėkšteles ir ragauti. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
210 gramų kvietinių miltų
60 gramų sviesto (tirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų pievagrybių
150 gramų karštai rūkytos šoninės
100 gramų špinatų
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
62 mililitrai grietinėlė, 36% riebumo
1 vienetas poro
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Viršui:
125 mililitrai grietinėlė, 36% riebumo
100 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir pieną.
2.
Įsijokite miltus, įberkite žiupsnį druskos. Dar kartą išplakite. Įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą.
3.
Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų. Jei reikia, perkoškite per sietelį.
4.
Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.
5.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Prieš kepant pirmą blyną, plonai patepkite trupučiu aliejaus. Pilkite samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.
6.
Kai blyno paviršiuje atsiras burbuliukai, paviršius sutirštės – atsargiai greitu judesiu blyną apverskite. Apkepkite ir kitą pusę, o tuomet išimkite į lėkštę. Taip iškepkite visus lietinius.
7.
Paruoškite įdarą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą šoninę, riekelėmis pjaustytą porą ir smulkiai kapotas česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais čiobreliais.
8.
Pievagrybius, priklausomai nuo dydžio, supjaustykite riekelėmis, arba perpjaukite perpus – ir kiekvieną puselę riekelėmis. Suberkite į keptuvę. Kepkite, kol pievagrybiai suminkštės ir jų išskirtas skystis nugaruos.
9.
Suberkite špinatus ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol sukris.
10.
Supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
11.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
12.
Kelis šaukštus įdaro dėkite ant lietinio blynelio ir susukite lietinį taip, kad įdaras liktų viduje.
13.
Susuktus lietinius sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais.
14.
Viršui kiaušinį išplakite su grietinėle, žiupsniu druskos ir pipirų. Plakinį supilkite į kepimo indą ant lietinių.
15.
Ant viršaus užberkite tarkuotą mocarelos sūrį.
16.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris gardžiai apskrus. Patiekite iš karto.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital