Autorius apie receptą:
Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami,
Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.
(...daugiau)(...mažiau)
Laurinta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų
sūdytos lašišų filė
(arba rūkytos)
200 gramų
kreminio sūrio
2 šaukšteliai
krienų
(arba 1 šaukštelis garstyčių)
1 pundelis
krapų
1 pundelis
svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenėlį dėti kreminį sūrį, krienus, smulkintus krapus ir svogūno laiškus, išmaišyti.
2.
Bambukinį kilimėlį (skirtą sušių ruošimui) apvynioti maistine plėvele. Po gabalėlį imti lašišos filė ir prie kilimėlio krašto dėlioti maždaug 20 cm ilgio horizontalią juostelę, svarbu, kad lašišos gabalėliai vienas ant kito šiek tiek užsidėtų, jog neliktų jokių tarpų. Tuomet vėl dėlioti lašišos gabalėlius, kad šiek tiek užsidėtų ant jau sudėlioto lašišos sluoksnio. Taip dėliojant suformuoti maždaug 20 x 30 cm dydžio stačiakampį.
3.
Tuomet sudėti paruoštą kreminio sūrio masę ir paskirstyti per visą plotį paliekant maždaug 3 cm galinio krašto nepadengto.
4.
Imti už krašto, kuris padengtas kreminiu sūriu ir pradėti sukti lyg suktinuką ar sušius neįsukant kilimėlio.
5.
Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad sutvirtėtų. Iki tiekimo laikyti šaldytuve.
6.
Tiekiant pjaustyti aštriu peiliu (kad pjaustytųsi lengviau, 20-30 min prieš tiekiant galite palaikyti šaldiklyje).
Patarimai:
•
Jei bambukinio kilimėlio neturite, galima naudoti silikoninį kilimėlį ar keliais sluoksniais susluoksniuotą kepimo popierių, kad būtų tvirtesnis.
•
Konsistencija. Šie lašišos suktinukai yra minkšti, kremiški, sutirpstantys burnoje. Juos pjaukite būtinai aštriu peiliu. O jei norite, kad kreminio sūrio masė būtų tvirtesnė, galite į ją įmaišyti šiek tiek išbrinkintos ir ištirpintos želatinos.