Autorius apie receptą:
Labai skani uogienė be uogų! Mes ją žiemą tepame ant riekelės batono su sviestu, taip pat ją naudoju iškepusį ir perpus perpjovusi biskvitą, kaip saldų pertepimą - kremą! Taip
Labai skani uogienė be uogų! Mes ją žiemą tepame ant riekelės batono su sviestu, taip pat ją naudoju iškepusį ir perpus perpjovusi biskvitą, kaip saldų pertepimą - kremą! Taip pat labai tinka pikantiškiems sumaštinukams ar prie varškės sūrio.
(...daugiau)(...mažiau)
Gražina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 litrai
moliūgų
(tarkuotų)
500 gramų
cukraus
3 vienetai
apelsinų
3 vienetai
citrinų
2 šaukšteliai
cinamono
1 šaukštelis
malto imbiero
5 vienetai
gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgus nulupti ir sutarkuoti stambia tarka ar kombainu. Užpilti cukrumi.
2.
Nuo apelsinų ir citrinų nutarkuoti žievelės geltoną dalį (baltos netarkuoti), tada baltą žievelių dalį nulupti, o apelsinus ir citrinas supjaustyti smulkiais gabalėliais. Spalvotą žievelės dalį, vaisių minkštimą sudėti į moliūgus, kartu su gvazdikėliais.
3.
Puodą užvirinti ir virti apie 40 minučių. Gvazdikėlius išgriebti. Suberti imbierą, cinamoną, išmaišyti ir dar kartą užvirinti.
4.
Dar karštą uogienę pilti į švarius stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.