Kriaušių tortas su rikotos kremu ir lazdyno riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kriaušių tortas su rikotos kremu ir lazdyno riešutais
Autorius apie receptą: Labai tinka jaukiems rudens vakarams. Ryškus kriaušių skonio, kremo su rikota ir kvepiančių lazdyno riešutų lakštų derinys. Labai tinka jaukiems rudens vakarams. Ryškus kriaušių skonio, kremo su rikota ir kvepiančių lazdyno riešutų lakštų derinys. Stebuklinga virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų lazdyno riešutų
60 gramų cukraus
50 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
1 vienetas citrinų (žievelės)
10 gramų vanilinio cukraus
Įdarui:
3 vienetai kriaušių (kietų)
40 gramų razinų
50 gramų cukraus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
25 mililitrai vandens
10 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų rikotos sūrio
180 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų cukraus pudros
40 mililitrų vandens
10 gramų želatinos
10 gramų vanilinio cukraus
Papuošimui:
1 vienetas kriaušių
šiek tiek lazdyno riešutų
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui razinas 30 min pamirkykite verdančiame vandenyje. Taip pat galite mirkyti razinas rome arba apelsinų sultyse (geriau tai padaryti dieną prieš).
2.
Tešlai susmulkinkite lazdyno riešutus smulkintuvu.
3.
Sviestą ištirpinkite.
4.
Kiaušinius išplakite iki šviesios ir purios masės. Suberkite cukrų ir dar kartą suplakite. Į masę supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą, vienos citrinos žievelę, suberkite vanilinį cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite miltus ir smulkintus lazdyno riešutus. Išmaišykite tešlą. Padalykite tešlą į dvi lygias dalis. Supilkite į maždaug 16-18 cm skersmens formą vieną dalį.
5.
Kepkite po vieną įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 15-18 min, kol paruduos.
6.
Kriaušių įdarui kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
7.
Puode ištirpinkite cukrų su vandeniu ir sviestu. Sudėkite kriaušes. Įpilkite citrinos sulčių ir sudėkite razinas. Virkite ant silpnos ugnies, kol kriaušės išvirs. Jos turi būti minkštos, bet išlaikyti formą. Atvėsinkite. Supilkite įdarą į sietelį ir leiskite nuvarvėti visam sirupui. Jį galite naudoti lakštams sulaistyti, kai tortą rinksite.
8.
Kremui užpilkite želatiną vandeniu, palikite 15 min brinkti. Garų vonelėje ištirpinkite išbrinkusią želatiną, neleiskite užvirti. Atvėsinkite.
9.
Išplakite rikotą su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Atskirai išplakite grietinėlę iki silpnų putų. Šiek tiek atvėsusią želatiną ir grietinėlę supilkite į rikotą ir nedideliu greičiu plakite ne ilgiau kaip 1 minutę.
10.
Dabar pradėkite rinkti tortą. Apvyniokite formos šonus iš vidaus acetatine plėvele arba kepimo popieriumi. Ant dugno sudėkite pirmąjį lakštą. Jei norite, sulaistykite trupučiu kriaušių sirupo. Ant torto lakšto dėkite pusę kremo ir išlyginkite. Toliau sudėkite kriaušes ir razinas be skysčio. Ant kriaušių uždėkite likusį kremą ir uždenkite antrąjį lakštą, kurį galima sulaistyti sirupu. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 8-10 valandų.
11.
Paruoštą tortą galima apibarstyti cukraus pudra ir papuošti kepta kriauše ir riešutais. Tam nulupkite nedidelę kriaušę, pamerkite ją į sirupą, apibarstykite cukraus pudra ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-10 min, kol gražiai karamelizuosis.
Patarimai:
16-18 cm skersmens ir 8 cm aukščio formai.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital