Autorius apie receptą:
Tobulas kriaušių pyragas prie kavos puodelio. Verta pabandyti, nes tikrai nenuvils.
Tobulas kriaušių pyragas prie kavos puodelio. Verta pabandyti, nes tikrai nenuvils.
Neringa
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų
kriaušių
170 gramų
sviesto
2 vienetai
kiaušinių
140 gramų
kvietinių miltų
140 gramų
graikinių riešutų
100 gramų
cukraus
10 mililitrų
citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijokite.
2.
Vieną kriaušę supjaustykite plonomis riekelėmis (sėklų pašalinti nereikia), apšlakstykite citrinos sultimis ir atidėkite į šalį. Kitas kriaušes supjaustykite kubeliais ir taip pat apšlakstykite sultimis.
3.
100 g riešutų susmulkinkite smulkintuvu, 50 g pakapokite peiliu. Apkepinkite sausoje keptuvėje.
4.
Išsukite iki vientisos konsistencijos masės sviestą, cukrų ir kiaušinius, įmaišykite persijotus miltus, riešutus, kriaušių kubelius.
Kepkite 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60-80 minučių. Jeigu į kepimo pabaigą pamatysite, kad pyrago vidurys drėgnokas, įjunkite ventiliatorių arba padidinkite temperatūrą iki 180 C laipsnių.
Patarimai:
•
Pyragas gana drėgnas, o kad išsiskyrusios sultys neištekėtų pro kraštus, rinkitės aukštesnę formą nenuimamais šonais.