Apverdame puode visą kopūsto galvą (koto negalima išpjauti).
Kol verda kopūstas, pasiruošiame faršą. Aš dažniausiai naudoju 50% kiaulienos ir 50% jautienos. Į faršą įmušu kiaušinius ir įtarkuoju morką, sudedu maltos mėsos prieskonius ir viską gerai išmaišau.
Išimu iš puodo apvirtą, bet nepervirtą kopūsto galvą. Kotą nupjaunu, kad būtų lygus. Atsargiai atlankstau po viena kopūsto lapus ir taip iki šerdies. Jei kopūstas labai tankiai suaugęs, galima keletą nereikalingų lapų ir pašalinti. Toliau atbulinis procesas. Apie paliktą kopūsto viduriuką lipdome faršą plonais sluoksniais ir taip lapas po lapo, kol kopūstas pastorėjęs grįžta i savo formą.
Tokį kopūstą "Siurprizą" apvynioju folga (galima dėti ir į rankovę jei tilps). Ir dedu į orkaitę - 30 min. kepu 220 laipsnių temperatūroje ir dar 40 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kol kopūstas kepa pasigaminu padažą iš česnako, majonezo, grietinės ir kečupo. Jis idealiai tinka kopūstui. Garnyrui jei daugiau svečių išsiverdu birių ryžių!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)