Sūrio pyragas su aguonomis ir uogomis - tinka keto

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sūrio pyragas su aguonomis ir uogomis - tinka keto
Sūrio pyragas su aguonomis ir uogomis - tinka keto
Sūrio pyragas su aguonomis ir uogomis - tinka keto
Autorius apie receptą: Aguoninis cheesecake su avietėmis ir kokosinių trupinių viršumi - gimęs eksperimentiškai vakarėliui su draugais, bet dar per porą kitų kepimų patobulintas ir jau galiu Aguoninis cheesecake su avietėmis ir kokosinių trupinių viršumi - gimęs eksperimentiškai vakarėliui su draugais, bet dar per porą kitų kepimų patobulintas ir jau galiu pasidalinti su jumis, jei vis dar svarstote, ką saldaus kepti šventėms šiemet. Receptas pritaikytas 26 cm skersmens pyrago formai. (...daugiau) Simona, yes_its_keto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų sviesto
150 gramų migdolų miltų
70 gramų saldiklio (naudojau inuliną, tinka ksilitolis ar kiti)
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių
300 gramų aguonų
100 gramų vyšnių (arba aviečių, tinka šaldytos)
80 gramų saldiklio (naudojau ksilitolį, tinka kitas)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Trupiniams:
70 gramų sviesto (kambario temperatūros)
70 gramų migdolų miltų
70 gramų kokosų dribsnių
45 gramai saldiklio (naudojau inuliną, tinka ksilitolis ar kiti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Aguonas suberti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palikti 30 minučių.
2.
Pyrago formą (naudojau 26 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi.
3.
Pagrindui paruošti į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, supilti į dubenį, berti migdolų miltus, saldiklį, išmaišyti.
4.
Paruoštą pagrindą sudėti į kepimo formą ir tolygiai paskirstyti spaudžiant rankomis, jei norite, galite kilstelėti ir šonus pyragui - man pačiai taip labiau patinka, bet nebūtina.
5.
Kremui į kitą dubenį dėti maskarponės sūrį, įmušti kiaušinius, pilti vanilę, dėti saldiklį, išmaišyti iki vientisos masės be gumuliukų.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros, kaitinimu viršus+apačia.
7.
Aguonas nusunkti ir kelis kartus gerai permalti per elektrinį trintuvą ar kavamalę. Turi nebelikti sveiktų aguonų, pradėti skirtis pienas. Tuomet sudėti aguonas į maskarponės masę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sukrėsti ant paruošto pyrago pagrindo. Atsargiai išdėlioti vyšnias taip, kad jos nepaskęstų.
8.
Trupiniams į dubenį dėti gabaliukais pjaustytą minkštą sviestą, berti migdolų miltus, kokosų drožles, saldiklį ir išmaišyti rankomis iki visa masė pavirsta trupiniais.Paruoštais trupiniais padengti pyrago viršų
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Ar pyragas iškepęs patikrinti pajudinant pyragą - jei vidurys dar skystokas, kepti dar 10 ar 15 minučių iki šis sutvirtės tiek, kad masė per centrą bus tanki, šiek tiek judanti, bet nebe skysta.
10.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir leisti visikai atvėsti. Geriausia yra pyragą dar papildomai statyti į šaldytuvą kelioms valandų.
Daugiau keto draugiškų Simonos receptų ir mitybos patarimų rasite jos tinklaraštyje bei knygoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital