Ispaniškai keptos bulvytės su česnakiniu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Keptos bulvės Patatas Bravas
Autorius apie receptą: Nors užkandis ispaniškas, bet mums, lietuviams, labai jau tinkamas! Patatas bravas – viena iš populiariausių tapų Ispanijoje. Tai bulvės, supjaustytos maždaug 2 cm. Nors užkandis ispaniškas, bet mums, lietuviams, labai jau tinkamas! Patatas bravas – viena iš populiariausių tapų Ispanijoje. Tai bulvės, supjaustytos maždaug 2 cm. gabalėliais, patiekiamos su naminiu aštriu pomidorų padažu ir naminiu česnakiniu majonezu. Tiesa, šį kartą receptą truputį pakeičiau ir vietoje naminio česnakinio majonezo gaminau savo firminį česnakinį padažą, nes majonezas gaminamas iš žalio kiaušinio, tai kažkaip pabijojau juo svečius vaišinti. Taigi gavosi gal ir ne visai autentiškai, bet labai skaniai, o mano visai neispaniškas česnakinis padažas tapo ispaniško vakarėlio topu. Va ir verskis per galvą, gamink visokias ten vištienas su chorizo apelsinų padaže – vistiek visiems bulvės su grietine su česnakais skaniausios. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
10 vienetų bulvių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių
Pomidorų padažui:
2 šaukštai pomidorų pastos
2 šaukštai vandens
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
4 šaukštai grietinės
1 šaukštas majonezo
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
1/4 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio džiovintos žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuskutame bulves, supjaustome 2-3 cm. gabaliukais. Bulves apipilame aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir kitais prieskoniais, išmaišome. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 50 min., kol apskrunda.
2.
Gaminame pomidorų padažą – keptuvėje pakaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką ir trumpai pakepiname. Pilame pomidorų pastą, vandenį ir leidžiame užvirti. Tuomet sudedame cukrų, druską, prieskonius, sumažiname ugnį ir leidžiame kelias minutes viskam pasitroškinti.
3.
Gaminame česnakinį padažą – sumaišome grietinę, majonezą, įspaudžiame česnaką, suberiame visus prieskonius ir išmaišome.
4.
Iškepusias bulves pabarstome petražolėmis ir patiekiame su abiem padažais.
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital