Purūs kepti varškėtukai su dilgelėmis

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Varškėčiai su dilgėlėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs varškėčiai su pavasarinėmis dilgelėmis! Žinoma, galima bus kepti ir su vėlesnėmis, tik jas reikėtų papildomai nuplikyti, kad būtų švelnesnės. Mes šiuos Labai skanūs varškėčiai su pavasarinėmis dilgelėmis! Žinoma, galima bus kepti ir su vėlesnėmis, tik jas reikėtų papildomai nuplikyti, kad būtų švelnesnės. Mes šiuos varškėčius labai mėgstame su graikišku jogurtu sveikuoliškiems pusryčiams ar lengviems pietums. Beje, ruošti galima ne tik su kvietiniais, bet ir su grikių miltais, jie nesaldiems varškėčiams prideda ypatingo gardumo. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų varškės (geriau sausesnės)
1 vienetas kiaušinių
1 sauja dilgėlių (lapelių)
5 šaukštai kvietinių miltų (arba grikių miltų)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis malto muskato (galima ir nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu dilgelių lapeliai jauni, juos pakanka nuplauti ir gerai nusausinti. Jeigu lapeliai brandesnių dilgėlių, tuomet juos pirmiausia nuplikyti verdančiu vandeniu ir abai gerai nuvarvinti. Dilgėles smulkiai supjaustyti.
2.
Varškę ištrinti šakute su kiaušiniu, prieskoniais, kepimo milteliais ir miltais. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo varškės drėgnumo. Masė turi būti gana lipni, bet neskysta, lengvai formuotis drėgnomis rankomis. Į varškės masę įmaišyti smulkintas dilgeles ir gerai išmaišyti.
3.
Varškėčius formuoti drėgnomis rankomis, atgnybiant vienodo dydžio gabaliukus, juos suvolioti tarp delnų į kamuoliuką, truputį paspausti, kad būtų plokštesni.
4.
Kepti ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
5.
Šiuos varškėtukus labai skanu valgyti su grietine ar graikišku jogurtu.
AUTORIUS: Inga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis