Autorius apie receptą:
Puikiai tinka tiekti kaip užkandį ar lengvą patiekalą. Nuostabiai gardus skonių junginys nepaliks abejingų.
Puikiai tinka tiekti kaip užkandį ar lengvą patiekalą. Nuostabiai gardus skonių junginys nepaliks abejingų.
Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai
portabello grybų
140 gramų
sūrio su melsvuoju pelėsiu
pagal poreikį
alyvuogių aliejaus
1 saujelė
žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grybus apipilame aliejumi (svarbu jo nepagailėti) ir dedame į kepsninę arba iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
2.
Kepame, kol pamatome, kad iš grybo išsiskyrė sultys.
3.
Tada ant kiekvieno grybo dedame sūrį ir dar pakepame, kol sūris išsilydo.
4.
Pabarstome smulkintais žalumynais ir iškart skanaujame.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Labai svarbu, kad grybo sultys neišgaruotų ar neišsipiltų. Tada iškeptas portobello grybas bus sultingas ir skanus.