Autorius apie receptą:
Tobuli pusryčiai. Negalėčiau nieko kito ir daugiau pasakyti. Tikriausiai jau ne kartą sakiau, kad mėgstu ir dažnai ruošiu pusryčiams kiaušinius. Savaitgaliais arba tais
Tobuli pusryčiai. Negalėčiau nieko kito ir daugiau pasakyti. Tikriausiai jau ne kartą sakiau, kad mėgstu ir dažnai ruošiu pusryčiams kiaušinius. Savaitgaliais arba tais rytais, kai būnu namuose ir nereikia niekur skubėti, net negalvoju apie kitokius pusryčius. Man kiaušinių patiekalai – geros nuotaikos ir energijos užtaisas visai dienai. Kiaušinis avokade, tai kažkas tokio, ką jūs būtinai turite išbandyti. Kaip ir dažniausiai kiaušinių patiekalus mėgstu gardinti juodąją lavos druska. Šį kartą dar pasirinkau ir Cubeb pipirus, kurie subtiliai pasižymi eukalipto skoniu. Recepto idėja rasta Agnės Jagelavičiūtės knygoje „Mažos nuodėmės taisyklė“.
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 vienetas
avokadų
2 vienetai
kiaušinių
2 žiupsneliai
druskos
(naudojau juodosios lavos)
2 žiupsneliai
pipirų
(naudojau šviežiai grūstus Cubeb, tinka ir juodieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Avokadą nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliuką.
2.
Minkštimo šiek tiek išskobiame, kad tilptų įmuštas kiaušinis. Į kiekvieną avokado puselę mušame po kiaušinį.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 17 min. Iškepus pabarstome druska, šviežiais grūstais pipirais. Skanių pusryčių!