Karpienė su pastarnokais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Karpienė su pastarnokais
Karpienė su pastarnokais
Karpienė su pastarnokais
Autorius apie receptą: Gardžią sriubą paruošti galima ir iš karpio. Nėra sudėtinga, o skonis sužavės kiekvieną. Gardžią sriubą paruošti galima ir iš karpio. Nėra sudėtinga, o skonis sužavės kiekvieną. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 litrai vandens
1 kilogramas karpio odos (ir kaulų)
200 gramų svogūnų
200 gramų morkų
200 gramų pastarnoko
50 gramų samanės (galima nenaudoti)
50 gramų žalumynų (čiobrelių, krapų, petražolių, svogūno laiškų)
20 gramų česnako
5 gramai rozmarino
2 gramai pipirų
2 gramai lauro lapų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
200 gramų pastarnoko
200 gramų karpio
100 gramų morkų
50 gramų alyvuogių aliejaus
20 gramų svogūnų
10 gramų žalumynų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą dėti žuvies kaulus, odą, daržoves, žalumynus, rozmariną, supilti vandenį, suberti prieskonius ir neuždengus puodo, dėti į kepsninę virti 1 valandą. Baigiant virti supilama samanė.
2.
Prieš tiekiant perkošti ir pagardinti druska.
3.
Karpio file supjaustyti labai plonais griežinėliais, marinuoti su alyvuogių aliejumi, svogūno laiškais apie 30 minučių. Dėti į iki 70 temperatūros įkaitintą kepsninę ir rūkyti apie 15 minučių.
4.
Pastarnokus apšlakstyti aliejumi. Kepti ant aukštos kaitros apie 1 valandą. Apipjaustyti, pabarstyti druska ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
5.
Morkas susmulkinti griežinėliais, žalumynus susmulkinti ir sumaišyti. Kepti įkaitintoje kepsninėje iki kol apkeps.
6.
Viską tvarkingai išdėlioti lėkštėje.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital