Karamelinis sūrio pyragas

AUTORIUS:
Dan Sukker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Karamelinis sūrio pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
200 gramų sausainių
75 gramai sviesto (lydyto)
3 šaukšteliai cinamono
Kremui:
600 gramų maskarponės sūrio (arba kreminio sūriu, Philadelphios tipo)
270 mililitrų sirupo (naudojome šviesų "Dansukker")
150 mililitrų grietinėlės
4 vienetai kiaušinių (didelių)
4 šaukšteliai vanilino cukraus su natūralia vanile (naudojome "Dansukker")
0.5 vieneto citrinų (tarkuotos žievelės)
Naminei karamelei:
500 gramų cukranendrių cukraus (naudojome nerafinuotą "Dansukker")
100 mililitrų vandens
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį ir virkite, kol masė sutirštės.
2.
Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą.Jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius druskos.
3.
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu.
4.
Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
5.
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę.
6.
Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml).
7.
Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti.
8.
Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir patiekite.
AUTORIUS: Dan Sukker
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
V
2022-12-08 15:16
Kiek sausainių? ATSAKYTI
Inga
2022-12-08 18:13
200 gramų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital