Karamelinis riešutų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Karamelinis riešutų pyragas
Karamelinis riešutų pyragas
Karamelinis riešutų pyragas
Karamelinis riešutų pyragas
Karamelinis riešutų pyragas
Autorius apie receptą: Oi koks jis skanus. Tvirtas, sodrus ir nemeluosiu - tikrai saldus. Užtenka mažyčio gabalėlio ir tu jau laimingas. Gerai tai, kad šis pyragas iškepęs ilgai išlieka šviežias. Oi koks jis skanus. Tvirtas, sodrus ir nemeluosiu - tikrai saldus. Užtenka mažyčio gabalėlio ir tu jau laimingas. Gerai tai, kad šis pyragas iškepęs ilgai išlieka šviežias. Tikrai karamelinis riešutų pyragas vertas puikuotis ant šventinio stalo. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
480 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (šalto)
60 mililitrų pieno (šalto)
2 vienetai kiaušinių trynių
5 šaukštai cukraus
Įdarui:
450 gramų rudojo cukraus
450 mililitrų grietinėlės
3 saujos riešutų (naudojau lazdynų, anakardžių ir migdolų)
50 gramų sviesto
1 šaukštas medaus
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišome miltus ir cukrų.
2.
Šaltą sviestą tarkuojame per burokinę tarką, vis padažant į miltų mišinį. Sviestą patriname tarp pirštų su miltais, kol pasidarys trupiniais. Įmaišome kiaušinių trynius ir pieną. Užminkome tešlą.
3.
Kepimo formą, atsegamu dugnu išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu. Iš tešlos suformuojame padą ir šonus. Įtiesiame kepimo popieriaus ir ant jo pilame balastą (puikiai tiks ir žirniai ar pupelės). To reikia, kad kepant tešla nekiltų.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
5.
Per tą laiką ruošiame įdarą. Į prikaistuvį dedame sviestą, beriame cukrų, druską, cinamoną, pilame grietinėlę, medų. Verdame apie 5 min, nuolat maišant. Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome riešutus.
6.
Nuo pyrago pagrindo nukeliame kepimo popierių su balastu. Supilame karamelę su riešutais. Ir grąžiname atgal į orkaitę. Kepame dar apie 25 min.
Patarimai:
Kepimo forma 24 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital