Kalėdiniai kavos sausainiai su airiško likerio kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kalėdiniai kavos sausainiai su airiško likerio kremu
Autorius apie receptą: Kava ir kakava sausainių tešlai suteikia ypatingai gerą skonį, o sausainius sujungus su airiško likerio kremu patys pagalvokite kas išeina– ogi super (skanūs) sausainiai! Šie Kava ir kakava sausainių tešlai suteikia ypatingai gerą skonį, o sausainius sujungus su airiško likerio kremu patys pagalvokite kas išeina– ogi super (skanūs) sausainiai! Šie sausainiai yra kaip liga, vieną paragauji ir norisi antro, trečio ir t.t. Tokius sausainius galima dovanoti kam nors kaip dovaną, nes ir atrodo labai dailiai, ir yra be galo skanūs. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų kvietinių miltų
225 gramai sviesto (kambario temperatūros)
140 gramų rudojo cukraus (smulkaus)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų kakavos
2 šaukštai tirpios kavos
2 šaukštai vandens (karšto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1/3 šaukštelio druskos (smulkios)
Kremui:
190 gramų cukraus pudros
55 gramai sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai likerio (airiško, naudojau “Baileys”)
1 šaukštas grietinėlės, 35% riebumo
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tirpią kavą sumaišome puodelyje su karštu vandeniu, atidedame į šalį.
2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą ir druską.
3.
Į kitą dubenį sudedame sviestą ir suberiame rudąjį cukrų, plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol turėsime vientisą, kreminę masę. Įmušame kiaušinį ir supilame vanilės ekstraktą, vėl išplakame. Tada supilame tirpią kavą ir išplakame.
4.
Į tešlą pamažu, per kelis kartus, suberiame miltus, plakame, kol nelieka miltų gumulėlių.
5.
Orkaitės skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Sausainių tešlą sudedame į sausainių gaminimo švirkštą (naudokite pagal turimo švirkšto instrukcijas) ir spaudžiame sausainius tiesiai ant kepimo popieriaus. Sausainiai kepdami praktiškai neišsiplečia, tad galite sausainius kepti gana arti vienas kito, nes jie bekepant tikrai nesulips. Sausainių tešla nuo švirkšto turi nukristi su kiekvienu paspaudimu. Jeigu tešla labai sušyla ir pasidaro itin minkšta (nenukrenta nuo švirkšto), tuomet galite labai trumpam įdėti į šaldytuvą. Jei tešla bus per šalta ir kietesnė, tuomet spaudžiami sausainiai taip pat nenukris nuo švirkšto. Kitaip tariant, tešla turėtų būti kambario temperatūros.
6.
Sausainius kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9 minutes. Iš viso iškepsite maždaug 72 sausainius. Iškepusius sausainius paliekame visiškai atvėsti.
7.
Kremui į dubenį sudedame sviestą, suberiame cukraus pudrą ir druską, supilame grietinėlę ir likerį, išplakame elektriniu plakikliu.
8.
Kremą sudedame į plastikinį maišelį, šiek tiek prakerpame maišelio kampuką ir išspaudžiame šiek tiek kremo ant lygiosios sausainio pusės, tada uždedame kitą sausainį. Kremas yra gana minkštas, tad sausainių galite labai nespausti, kadangi jis pastovėjęs sustings (siūlau kremo negailėti). Kai kremas sustingsta, sausainius pabarstome cukraus pudra.
Patarimai:
Sausainius galite laikyti kambario temperatūroje, uždengtame inde apie savaitę (aš indą uždengiau tiesiog kepimo popieriumi).
Nebijokite į sausainių tešlą dėti nurodyto kiekio druskos (galite dėti netgi ir 0,5 šaukštelio), kadangi druska tik paryškins sausainių skonį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital