Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti sviestą, kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą sviestą, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla. Skanaus!
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)