1.
80 gr sviesto ištirpinti ir sumaišyti su kondensuotu pienu.
2.
Kiaušinius gerokai paplakti su ruduoju cukrumi ir šaukštu vanilinio cukraus, žiupsneliu druskos bei sumaišyti su sviestine mase.
3.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava įmaišyti į skystą masę, dar įtarkuoti šiek tiek citrinos ir vėl išmaišyti. Turi būti vidutinio skystumo tešla.
4.
Į varškę supilti likusį ištirpintą sviestą, po saikingai kupiną šaukštą manų ir krakmolo, grietinę bei viską sutrinti trintuvu.
5.
Su cukrumi ir likusiu vaniliniu cukrumi iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir įmaišyti į varškę. Taip, 4 tryniai atlieka... ( Kol pyragas kepa, galima iš jų omletą išsikepti). Jei nenorime subtilumo, galime elgtis taupiau, į varškę dėti 2 visus kiaušinius, bet skonis ir spalva nukentės.
6.
Į kakavinę tešlą atsargiai įmaišyti nuplautus ir nudžiovintus serbentus. Deja, abu kartus kepdama, aš pamiršdavau taip padaryti, todėl serbentus jau ant rudos tešlos užberdavau, po to varškės dėdavau, vėl serbentų... Gerai ir taip, bet visgi geriau įmaišyti serbentus į tešlą, patirtis byloja.
7.
Formą geriausia rinktis išardomą, ar ją ištiesti sviestiniu popieriumi. Plonai ištepti sviestu.
8.
Pilti tešlas į formą pagal savo fantaziją. Bet ,,kaimiškos'' varškės tešla sunkoka, puri, bet nelabai skysta, todėl ant dugno reikia daugiau pilti rudos tešlos, varškės masės, vėl tešlos, maišytos su serbentukais.
9.
Dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių karščio ir kepti apie 45 - 50 min. - patikrinti pagaliuku, ar jau iškepė. Palaukti, kol pyragas formoje kiek pravės.
10.
Dažniausia aš pyragą apverčiu, nes varškė nuskęsta, tuomet ji atsiduria viršuje.
11.
Iš citrinos ir cukraus pudros paruošti glaistą ir juo aplieti pyragą - tortuką. Dar galima aptarkuoti džiovintais vaisias, kokoso drožles panaudoti, kitas sodo ir parduotuvių gėrybes. Skanaus! Su meile!