Kakavinis keksas su kokosine varške ir karamelizuotomis kriaušėmis

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kakavinis keksas su kokosine varške ir karamelizuotomis kriaušėmis
Kakavinis keksas su kokosine varške ir karamelizuotomis kriaušėmis
Kakavinis keksas su kokosine varške ir karamelizuotomis kriaušėmis
Kakavinis keksas su kokosine varške ir karamelizuotomis kriaušėmis
Autorius apie receptą: Jei būčiau spėjusi aplieti šokoladu, ką labai rekomenduoju, būtų buvęs tikriausias torčiukas - purus, drėgnas, su varške, primenančia kremą. Bet labai buvo skanu ir tik Jei būčiau spėjusi aplieti šokoladu, ką labai rekomenduoju, būtų buvęs tikriausias torčiukas - purus, drėgnas, su varške, primenančia kremą. Bet labai buvo skanu ir tik apibėrus cukraus pudra. Geriau valgyti šaltą. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
120 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
6 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų varškės (pusriebės)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukštai kokoso drožlių
1 šaukštas krakmolo (arba kukurūzų miltų)
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo (nebūtina)
šiek tiek citrinų sulčių
Įdarui:
3 vienetai kriaušių (didelių)
10 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
šiek tiek citrinų sulčių
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui nulupti kriaušes, supjaustyti riekelėmis.
2.
Ištirpinti keptuvėje sviestą, suberti ant jo 2 šaukštus cukraus, kai paruduos, sudėti kriaušes ir troškinti jas iš pradžių uždengtoje, po to atidengtoje keptuvėje, kol bus karamelinės, gelsvos. Atvėsinti. Pagardinti citrinos sultimis.
3.
Sviestą su druska bei ruduoju cukrumi išsukti, kol bus minkštas, įmaišyti kondensuotą pieną. Šaukštą masės atidėti varškės kremui.
4.
Į didžiąją dalį sviesto - kondensuoto pieno masės po vieną, vis maišant, įmušti 4 kiaušinius.
5.
Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Įsijoti, vis maišant, į skystą masę. Galima įmaišyti šlakelį citrinos sulčių.
6.
Kremui atidėtą šaukštą sviesto - kondensuoto pieno masės sumaišyti su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi. Sudėti į varškę. Jei varškė kietoka, dar įdėti šaukštą grietinės. Cukrus - ragauti!
7.
Į varškės masę suberti kokosų drožles, šaukštą krakmolo arba kukurūzinių miltų, įspausti citrinos sulčių.
8.
Kepimo formą ištepti sviestu, pilti didesnę pusę tešlos, ja ištepti ir formos kraštus. Tuomet dėti kriaušes, varškės kremą ir likusią tešlą, viską paskirstant tolygiai.
9.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
10.
Geriau valgyti šaltą, bet pas mus beveik visas išgaravo dar karštas...nebuvo valios...
Patarimai:
Kepiau 25 cm ilgio ir 10 cm pločio silikoninėje formoje stikliniu dugnu.
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
:)
2022-02-16 14:17
O kuo šis keksas susijęs su Užgavėnių švente? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital