Kaimiškai rauginti "girti" agurkai

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Girti rauginti agurkai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tikrai labai skanūs ir traškūs agurkai, kurie visada puikiai išsilaiko net ir ne per vieną žiemą. To paslaptis yra kiekvienam stiklainiui įpilamas nedidelis kiekis degtinės. Tikrai labai skanūs ir traškūs agurkai, kurie visada puikiai išsilaiko net ir ne per vieną žiemą. To paslaptis yra kiekvienam stiklainiui įpilamas nedidelis kiekis degtinės. Nenusigąskite, skonyje jos tikrai neatpažinsite, užtat agurkai bus tikrai puikūs! (...daugiau) Gintarė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
10 kilogramų agurkų (neperaugusių)
40 vienetų vyšnių lapų
20 vienetų juodųjų serbentų lapų
15 vienetų krienų lapų
10 vienetų krapų žiedynų
10 vienetų ąžuolo lapai
1 galva česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek degtinės (ne mažiau 40 laipsnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jeigu agurkai ką tik skinti, juos galima rauginti iškart, o jeigu skinti vakar arba pirktiniai, prieš raugiant dar juos bent 2-3 valandoms pamerkiu į šaltą vandenį.
2.
Agurkus švariai nuplaunau. Visas žoleles irgi švariai nuplaunu. Česnako skilteles nulupu ir perpjaunu į kelias dalis. Didelio kibiro dugne dedu sluoksnį žolelių, tada sluoksnį agurkų, dalį česnako, tada vėl žolelių ir taip sluoksniuoju kol baigiasi (paskutinį sluoksnį dedu žolelių). Viską užpilu pasūdytu šulinio vandeniu, kuriame gerai ištirpinta druska (1 kupinas šaukštas druskos 1 litrui vandens), jog pilnai apsemtų agurkus. Agurkus paslegiu medine lentele ir ant jos dedu akmenį. Kibirą su agurkais palieku 2-4 dienoms kambario temperatūroje, kol įrūgsta. Jeigu šilta, įrūgs greičiau, kai vėsiau - rūgsta ilgiau. Tiesiog stebėkite, ragaukite ir pamatysite, kada gana.
3.
Įrūgusius agurkus ištraukiu iš kibiro, perplaunu šaltu vandeniu ir standžiai sudedu į švarius iškaitintus trilitrinius stiklainius jau be jokių žolelių ir pan. Į kiekvieną stiklainį ant agurkų pilu po du šaukštus degtinės ir tada užpilu labai šaltu pasūdytu šulinio vandeniu (vienam litrui vandens dedu 1 šaukštą druskos). Stiklainius uždarau karštu vandeniu nuplikytais plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsų rūsį.
AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Salomeja
2017-08-26 20:31
Geras receptas, as irgi taip darau, labai gerai laikosi ir tikrai traskus lieka. Tik svarbu uzpilti labai saltu vandeniu, jeigu neturite sulinio, vandeni galite atvesinti ledukais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis