Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais
Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais
Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais
Autorius apie receptą: Jautienos liežuvis patiektas su tokiais skaniais ir ryškiaspalviais putėsiais tikrai neliks nepastebėtas, neparagautas ir neįvertintas. Jautienos liežuvis patiektas su tokiais skaniais ir ryškiaspalviais putėsiais tikrai neliks nepastebėtas, neparagautas ir neįvertintas. Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas jaučio liežuvio
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
250 gramų grietinėlės (riebios)
200 gramų šaldytų žirnelių (sutrintų į piure)
200 gramų konservuotų pomidorų (sutrintų į piure)
1 šaukštelis ciberžolės
18 gramų želatinos
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautienos liežuvis dosniai įtrinamas mėgiamais prieskoniais mėsai, druska bei pipirais. Palaikomas šaldytuve apie parą, kad pasimarinuotų.
2.
Liežuvis dedamas į puodą, užpilamas vandeniu. Vanduo pasūdomas (galima dar įdėti pipirų grūdelių, lauro lapą) ir liežuvis verdamas ant nedidelės ugnies apie 4 valandas.
3.
Išvirtas liežuvis nuplaunamas po tekančio vandens srove ir padedamas atvėsti.
4.
Daržovių putėsiams želatina užpilama 50 ml vandens ir paliekama 15-20 minučių pastovėti, jog išbrinktų. Išbrinkusi ištirpinama virš garų vonelės ir paliekama truputį atvėsti.
5.
Geltoniems putėsiams pagaminti 200 g grietinėlės standžiai išplakama ir sumaišoma su ciberžole (jeigu norite ryškesnės spalvos, ciberžolės galite dėti ir daugiau) bei trečdaliu želatinos.
6.
Žaliems putėsiams žirnelių piure sumaišoma su 25 ml grietinėlės ir trečdaliu želatinos. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, galima dar įdėti mėgiamų prieskonių.
7.
Raudoniems putėsiams trinti pomidorai sumaišomi su 25 ml grietinėlės. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais, galima dar įdėti mėgiamų prieskonių (pvz. paprikos miltelių)
8.
Pailga formelė išklojama maistine plėvele. Ant jos dugno paskirstomas geltonas putėsių sluoksnis, ant jo atsargiai dedamas žalias sluoksnis, o ant viršaus - raudonas.
9.
Putėsiai dedami į šaldytuvą bent 3-4 valandoms, kad sustingtų.
10.
Liežuvis supjautomas riekelėmis ir patiekiamas su pjaustytais putėsiais.
11.
Patiekiant lėkštę dar galima papuošti žalumynais, daržovėmis ir mėgiamu pesto padažu (pvz. labai tinka šis krapų pesto ).
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital