LaMaistas TV laida - "Vasario 16 pasitinkant"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-02-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV  laida - "Vasario 16 pasitinkant"

Šio sekmadienio, vasario 16 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, labai gerai visiems žinomo restorano "Bernelių užeiga" atstovė Aušra dalinosi puikiomis patiekalų idėjomis, kurios ne tik atspindi Lietuvos valgiaraštį ir kultūrą, bet ir labai tinka norint paminėti šią Lietuvai svarbią dieną.

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.  

 

 

 

Beje, išduosime paslaptį, kad kito sekmadienio 02.23 d. laidos tema - Kepam blynus!

 

Laidos šefas, grilio meistras Vylius parodė, kaip gaminti greitą avinžirnių ir kukurūzų užtepėlę. Šią maistingą užtepėlę pagaminti visiškai nesudėtinga - reikia tik viską sutrinti elektriniu trintuvu. Lengviau nebūna, o ragauti labai skanu. Ypatingai tinka kabinti daržovių lazdelėmis ar tepti ant duonos riekelės, taip ši užtepėlė gali būti panaudojama ne tik kaip užkandis, bet ir sotus bei maistingas pusryčių pasirinkimas.

REKLAMA

 

Greita avinžirnių ir kukurūzų užtepėlė

 

Vylius neapsiribojo viena užtepėle ir pagamino antrąją - veganišką žirnelių ir saulėgrąžų užtepėlę. Pagaminti nesunku, reikia tik šiek tiek kantrybės iki kol saulėgrąžos išmirks vandenyje, tai galima padaryti ir vakarą prieš. Kitą dieną užtepėlę liks tik pagaminti, o tai užtruks tik akimirksnį. Šalia šios užtepėlės taip pat labai skanu tiekti daržovių lazdeles arba tepti ant duonos riekelės.

 

Veganiška žirnelių ir saulėgrąžų užtepėlė 

 

Vylius parodė ir trečią užtepėlę, šį kartą raudoną paprikų ir saulėje džiovintų pomidorų. Šiai užtepėlei paprikas reikia pakepti orkaitėje, tačiau jei neturite laiko ir skubate, galima jų ir nekepti. Tokiu atveju Vylius siūlo dėti šiek tiek daugiau pupelių, taip užtepėlė bus tirštesnė ir tinkama tepti ant duonelės, skrebučio ar kabinti daržovių lazdelėmis.

 

Paprikų ir saulėjė džiovintų pomidorų užtepėlė

 

Visiems bulvių mėgėjams Vylius parodė, kaip gaminti gardžius ir sočius Kėdainių blynus su mėsa. Laidoje šefas šiuos blynus kepė didelius, bet galima kepti ir mažesnius tradicinio dydžio blynelius, tokiu atveju jie iškeps šiek tiek greičiau. Labai skanu Kėdainių blynus tiekti su grietine ir pagardinti krapais ar kitais mėgstamais žalumynais.

 

Kėdainių blynai su mėsa

 

Dar vienas gardus patiekalas – Vyliaus gaminta greita spalvinga fajita. Puikiai tinka greitiems pietums, vakarienei ar ruošti, kai svečiai jau ant slenksčio, nes ilgai sukiotis virtuvėje prie keptuvės nereikės. Ypatingai tinkantis patiekalas ir tiems, kurie nemėgsta naudoti majonezo savo patiekaluose, nes šiai fajitai jis nenaudojamas. Fajita gardinama puikiu, skaniu ir gaiviu avokado padažu, kurį taip pat labai paprastai ir greitai pasigaminsite.

 

Greita spalvinga fajita

 

Laidos šefas Tomas gamino karkutę su krienų padažu. Tomas pasakoja, kad šį pavadinimą įkvėpė Vinco Kudirkos laiškuose minimas jo mėgstamiausias patiekalas, kurio prašė jam atvežti - karkutė. Kartu tiekiamą ypatingą švelnaus skonio krienų padažą pagaminti visiškai nesudėtinga, o karkai suteikia neapsakomai gardų poskonį. Šalia garnyrui labai tinka tiekti mėgstamas marinuotas daržoves. Toks patiekalas taps tikra stalo puošmena, o dar kai taip gardu - nuo stalo dings akimirksniu.

 

Karkutė su krienų padažu

 

Laidoje Tomas parodė išskirtinai patiektą jautieną su grikių pudingu ir burokėliais. Šį patiekalą paruošti nėra sudėtinga ir nereikalauja daug laiko. Šalia patiektas originalus grikių pudingas šį patiekalą tikrai paverčia įspūdingu, o viską papildo šalia patiektas nuostabaus aromato juodos duonos padažas.

 

Jautiena su grikių pudingu ir burokėliais

 

Juoda duona užima ypatingą vietą tikriausiai daugelio lietuvių širdyse. Tomas siūlo paragauti juodos duonos padažą. Ypatingai jį tinka tiekti prie įvairių mėsos patiekalų. Labai paprasta ir greita pagaminti, o suteikia puikų skonį ir aromatą.

 

Juodos duonos padažas

 

Laidos viešnia Aušra laidoje gamino jautienos liežuvį su daržovių putėsiais. Jautienos liežuvis patiektas su tokiais ryškiaspalviais putėsiais tikrai neliks nepastebėtas, neparagautas ir neįvertintas. Jei norite dar patraukliau ir ypatingiau patiekti šį patiekalą, laidos viešnia siūlo lėkštę papuošti žalumynais, mėgstamomis daržovėmis ir pesto padažu. Puikiai tiktų šis krapų pesto, kurį pagaminti taip pat nėra sudėtinga.

 

Jautienos liežuvis su daržovių putėsiais

 

Aušra parodė, kaip gaminti triušieną smetoniškai. Šalia Lietuvos aristokratų mėgstamos triušienos patiekiama bulvių - moliūgų košė ir burokėliai šį patiekalą paverčia itin sočiu ir gardžiu, o jei patieksite šalia žalumynų, jie suteiks gaivumo. Gaminant bulvių - moliūgų košę, viešnia primena, kad sviestinis moliūgas yra mažiau vandeningas. Tad jei naudosite paprastą moliūgą, laidos viešnia pataria padidinti bulvių proporciją, taip košė nebus per skysta.

 

Triušiena smetoniškai

 

Užkandžiams Aušra pateikė puikią idėją - spalvingus daržovių traškučius. Sveikesnis, maistingas užkandis sužavės visus. Paprasta paruošti, o labai skanu kramsnoti tiek su artimaisiais pramogaujant, tiek tiekiant ant šventinio stalo. Aušra pataria šiuos traškučius papildomai pagardinti linų sėmenimis, sezamais ar kanapių sėklomis.

 

 

Spalvingi daržovių traškučiai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital