Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
Itališkas Velykų pyragas „Torta Pasqualina“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų sviesto (šalto)
80 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių trynių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
7 vienetai kiaušinių
500 gramų šaldytų špinatų (atitirpintų)
500 gramų rikotos
80 gramų kietojo sūrio
2 vienetai svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštas džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
Papildomai:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
pagal skonį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai dubenyje sumaišykite miltus, kubeliais pjaustytą sviestą ir druską. Pirštais maigykite, kol masė susidarys iš stambių trupinių. Įpilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą.
2.
Perkelkite tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus, suformuokite kamuolį, apsukite maistine plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą (tešlą galima ruošti ir iš vakaro).
3.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, apkepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės ir įgaus aukso spalvą, išspauskite česnako skilteles, sudėkite špinatus ir kepkite, kol nugaruos skystis (vis pamaišydami). Jeigu norite ryškesnio įdaro skonio, galima įdėti sultinio kubelį. Pagardinkite druska ir pipirais, atidėkite vėsti.
4.
Rikotos sūrį išmaišykite su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir dviem kiaušiniais, džiūvėsėliais. Sudėkite į atvėsusius špinatus ir išmaišykite.
5.
Kepimo formą (naudojome 21 cm skersmens, tačiau puikiai tiks ir 24 cm) išklokite sviestiniu popieriumi arba labai gerai ištepkite aliejumi.Ištraukite iš šaldytuvo tešlą, 1/3 atidėkite, o likusią iškočiokite taip, kad galima būtų iškloti visą kepimo formą ir liktų keli cm užlenkimui (jeigu iškočiosite didesnį lakštą – nieko tokio – likučius galima panaudoti dekoruojant pyragą).
6.
Įklokite į formą tešlą, galite ištepti aliejumi.Iškočiokite likusią tešlą vos vos didesnę nei kepimo formos skersmuo. Jeigu planuojate dekoruoti, tada iškočiokite didesnį lakštą, atraižas atsidėkite.
7.
Sudėkite špinatų įdarą į kepimo formą, padarykite penkias duobutes ir įmuškite po kiaušinį. Apiberkite kiaušinius druska. Užklokite tešlos kepuraite, sujunkite kraštines (tartum čeburekus ar koldūnus). Jeigu dekoruosite – paviršių ištepkite kiaušiniu ir papuoškite tešlos atraižomis (galima naudoti sausainių formeles įdomesnėms figūroms).
8.
Aptepkite visą paviršių išplaktu kiaušiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę (160 laipsnių, jei su ventiliatoriumi) ir kepkite 45 min.Prieš išimdami iš formos, leiskite kepiniui 5–10 min. atvėsti. Skanaus.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Miglė
2021-04-03 17:23
Nenurodyta kada įdėti džiūvesėlius,todėl apie juos visai pamiršau ir neįdėjau. Su tešla kažkas negerai. Su tokiu kiekiu miltų gavosi tiršta blynų tešla,dėjau papildomai apie 150g ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital