Imbierinis Kalėdinis namelis

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Imbierinis Kalėdinis namelis
Imbierinis Kalėdinis namelis
Imbierinis Kalėdinis namelis
Imbierinis Kalėdinis namelis
Imbierinis Kalėdinis namelis
Imbierinis Kalėdinis namelis
Autorius apie receptą: Labai labai geras skonis, ilgai išsilaiko, net iki 6 mėn. yra skanus. Visada gerai pavyksta. Jei norisi saldesnio, galima didinti medaus ir cukraus kiekį, bet aš nedidinu, nes glazūra Labai labai geras skonis, ilgai išsilaiko, net iki 6 mėn. yra skanus. Visada gerai pavyksta. Jei norisi saldesnio, galima didinti medaus ir cukraus kiekį, bet aš nedidinu, nes glazūra saldi, saldumo tikrai pilnai pakanka. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
500 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų medaus
100 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muskatas)
Glazūrai:
500 gramų cukraus pudros
200 gramų saldainių (naudojau karamelinius ledinukus)
90 gramų kiaušinių baltymų
1/3 šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Medų, cukrų ir sviestą šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Atvėsiname, įmušame kiaušinius ir išmaišome.
2.
Dedame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais, išmaišome, išminkome tešlą, galima ir daugiau pridėti miltų, jei reikia, bet tada bus kepinys kietesnis.
3.
Tešlą dedame 2-3 val. į šaldytuvą, geriausiai būtų laikyti per naktį.
4.
Tešlą nedideliais gabaliukais kočiojame ant miltais pabarstytos lentos apie 3-4 mm storio.
5.
Išpjauname norimas formas ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
6.
Iškeptus meduolius sudedame į sandarų indą, kad atvėstų.
7.
Jei norėsite langelius ,,įstiklinti", tai , prieš kepant, susmulkintą karamelę (ledinukus saldainius) suberiame į lango išpjautą ertmę. Nebijokite pilti su kaupu, nes kepant sumažėja kiekis, jei nedaug pribersit, suskils ,,langai" arba liks neužpildytos skylutės.
8.
Glazūrai cukraus pudrą persijoti, pridėti baltymus ir plakti elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu 7 min., ne mažiau. Skiesti iki reikiamo tirštumo su kiaušinio baltymu. Namelio sienų ir stogo sulipdymui glazūros skiesti nereikia, greitai stingsta.
9.
Dedame paruoštą glazūrą į konditerinį maišelį su apvaliu antgalio galu, arba tiesiog į politileninį maišelį, prakerpame jo galiuką ir formuojame namelį. Namelį formuojame, sulipdome glazūra sienas, stogą, o paskui glazūruojame pagal savo skonį ir fantaziją.
10.
Į vidų įdėta led žvakutė gražiai šviečia ir spindi ,,įstiklinti" langai, šventės ir stalo puošmena.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital